Verkoop BlackBerry-telefoons daalt tot 1,6 miljoen

BlackBerry verkocht in het afgelopen kwartaal 1,6 miljoen smartphones, waarmee de daling van de verkopen is voortgezet. De fabrikant maakte echter wel winst door een stijging van de softwareverkopen. Het concern richt zich meer op omzet uit software.

BlackBerry verkocht in zijn fiscale vierde kwartaal nog 1,6 miljoen smartphones, waar dat er in het vorige kwartaal 1,9 miljoen en een jaar geleden 3,4 miljoen waren. Wel steeg de gemiddelde verkoopprijs per toestel van 180 dollar naar 211 dollar, ten teke dat het bedrijf meer high-endtoestellen zoals de Passport wist te verkopen. De daling van het totaal aantal verkochte toestellen komt niet als een verrassing: het Canadese concern heeft als strategie om meer te verdienen met software.

Die verkoop steeg met 20 procent ten opzichte van vorig jaar tot 67 miljoen dollar, waarmee die strategie zijn vruchten lijkt af te werpen. De kwartaalwinst van BlackBerry kwam uit op 28 miljoen dollar, waar een jaar geleden nog 148 miljoen dollar verlies werd geleden. De omzet daalde echter van 786 miljoen dollar tot 660 miljoen dollar.

Naast software wil BlackBerry groeien op gebied van beveiliging, internet-of-things en cross-platformdiensten, zoals de BlackBerry Experience Suite van apps, die naar Android, iOS en Windows komt.

blackberry verkopen.jpgblackberry verkopen.jpg

bron: tweakers.net