Persoonlijke ervaring Samsung Galaxy S21 Enterprise Edition door Rob

Laat ik beginnen met me voor te stellen: ik ben Rob Demarteau en werk als Backoffice Medewerker tweedelijns support bij PHC. Ik gebruik de Samsung Galaxy S21 nu enkele maanden en daarom neem ik je graag mee in mijn ervaringen met dit toestel.

Alvast een tipje van de sluier: ik ben zeer tevreden met het gebruik van de Samsung S21!

Wat ik belangrijk vind aan een toestel

Er zijn een aantal zaken die ik vaak gebruik, of die ik belangrijk vind. Daar heb ik deze review dan ook op gebaseerd. Deze punten vind ik belangrijk:

  • Camera
  • Navigatie
  • Muziek
  • Security
  • Gebruiksgemak & scheiding zakelijk/privé
  • Snelheid
  • Design

Camera

In het dagelijks leven leg ik graag momenten vast en daarvoor is de Samsung Galaxy S21 zeker geschikt. Uniek aan dit toestel is de Director View. Daarmee heb je de mogelijkheid om zowel de camera voorop het toestel als achterop tegelijkertijd te gebruiken. En hoewel ik geen vlogger ben, snap ik wel waarom velen het juist hiervoor gebruiken.

Daarnaast kun je in hoge resolutie filmen en zorgt de beeldstabilisator voor een mooie beeldervaring; schokkerige beelden zijn daardoor verleden tijd.

Navigatie

Naast de Samsung S21 maak ik gebruik van de Samsung Gear S3 Watch Frontier en dat biedt een fijne ervaring met navigeren. Dankzij de combinatie van de Navigatie Pro app op mijn Watch met Google Maps wordt navigeren heel gemakkelijk.

De instructies worden namelijk niet alleen meer via mijn telefoon doorgegeven, maar ook via mijn watch. Daardoor weet ik waar ik heen moet terwijl ik mijn S21 in mijn broekzak kan laten zitten. Dat is 100% handsfree navigeren dus!

Muziek

Spotify is niet meer weg te denken in mijn leven. Daarnaast vind ik het belangrijk om fit te blijven. Tijdens het sporten vind ik het fijn om muziek te luisteren en ook hier werkt de combinatie met mijn watch heel prettig. De Spotify app is namelijk ook beschikbaar voor mijn watch en hiermee kan bijvoorbeeld ik eenvoudig het volgende nummer kiezen.

Met het geluid zit het ook wel goed: de S21 beschikt over Dolby Atmos geluid. Dit selecteer je gemakkelijk in het Swipe down menu op je telefoon en biedt je een betere geluidservaring.

Security

Ik maak gebruik van de Samsung Galaxy S21 Enterprise Edition. Dit zorgt ervoor dat ik verzekerd ben van meerjarige security-updates waardoor mijn toestel beter beveiligd is tegen online dreigingen als malware of hacks.

Mijn toestel wordt met Samsung Knox beheerd door PHC. Dit geeft onze beheerders de mogelijkheid om updates eerst te testen voordat deze wordt uitgerold, zodat we zeker weten dat deze werkt voor mijn toestel. Daarnaast zorgt de Samsung Knox er als MDM-oplossing voor dat de (bedrijfs)data op mijn toestel goed beveiligd worden en eenvoudig te beheren zijn.

Gebruiksgemak & scheiding zakelijk/privé

Doordat ik gebruikmaak van een beheerde Enterprise Edition, kan ik op mijn S21 eenvoudig schakelen tussen een zakelijk en persoonlijk profiel. Ben ik op vakantie en wil ik mijn werkprofiel uitschakelen? Dan hoef ik dat alleen maar aan te passen in het Swipe down menu.

Door mijn S21 te koppelen met mijn Samsung Gear S3 Watch Frontier kan ik op mijn watch berichten lezen en oproepen aannemen, zo ben ik altijd up-to-date. Dit alles samen maakt dat de S21 Enterprise Edition een totaaloplossing is voor zakelijk én privégebruik, en toch eenvoudig in gebruik is.

Wat ook fijn is, is dat ik me geen zorgen hoef te maken dat ik met een lege accu kom te zitten. Ik kan de S21 de hele dag intensief gebruiken zonder te hoeven (bij)laden en dat is qua gebruiksgemak echt een hele grote pré.

Snelheid

We willen allemaal steeds sneller kunnen werken, ik ook. Een toestel wat snel reageert is dan een absolute must. De combinatie van 5G met de krachtige octacore Exynos 2100 processor en 8GB werkgeheugen maakt dat ik alles razendsnel op kan zoeken en openen op mijn Samsung Galaxy S21.

De refreshrate van 120Hz van het scherm zorgt voor een soepele kijk- en scrollervaring. Al met al is de S21 dus uitgerust voor gebruikers die snel willen kunnen werken.

Design

Het is fijn als alles onder de motorkap van een toestel goed en snel werkt, maar het oog wil ook wat. Persoonlijk vind ik de Samsung Galaxy S21 een mooi toestel qua design. Ook ben ik erg te spreken over het Amoled Display.

Hiermee kan ik pixels uitschakelen als er zwart op het scherm wordt weergegeven. Daarmee schakel je een deel van het scherm uit, terwijl het zwarte deel actief blijft. Zwart is dan ook echt zwart. Het scherm is daarnaast ook energiezuinig (en dat is goed voor de batterijduur).

Het scherm blijft ook mooi; het is het sterkste Galaxy-scherm ooit en daarmee goed bestand tegen krassen en zelfs valschade. Het aluminium frame maakt het helemaal af.

Eindoordeel Samsung Galaxy S21 Enterprise Edition

Zoals ik in de inleiding al zei: ik ben zeer tevreden met de Samsung Galaxy S21. Op de voor mij belangrijke punten scoort het toestel zeer goed, het is gemakkelijk in gebruik en de combinatie met de Samsung Gear S3 Watch Frontier biedt zeker meerwaarde.

Doordat ik gebruik mag maken van de Enterprise Edition in combinatie met Samsung Knox weet ik dat het met de security goed geregeld is maar kan ik privé en zakelijk ook eenvoudig scheiden op het toestel. En dat alles in een fraai vormgegeven toestel met een lange batterijduur. Ik zou niet weten wat ik nog meer nodig zou hebben, dit is voor mij een compleet toestel!