Lancering Android 5.1 Lollipop aanstaande

De eerste tekenen van Android 5.1 zagen we alweer even geleden, maar op de Indonesische site van Android One duikt de versie weer op. Hier zien we dat de nieuwe toestellen in deze serie op Android 5.1 Lollipop draaien.

Android 5.1 Lollipop
Android One werd in 2014 aangekondigd en is een Android-versie die zich richt op opkomende markten waarbij ook de hardware een meer dan acceptabele prijs heeft. Op de site waar we deze toestellen voor de Indonesische markt zien, verscheen Android 5.1. Nu kan dit natuurlijk een typefout zijn, maar Android Police achterhaalde foto's van toestellen waar deze versie ook daadwerkelijk op draait.

Het lijkt er dus op dat Google na Android 5.0.2 de stap maakt na Android 5.1. We weten echter nog niet exact wat er nieuw zal zijn in deze versie van Android, maar we verwachten in ieder geval oplossingen te zien voor problemen die met de introductie van Android 5.0 meekwamen. Verwacht wordt onder meer dat de oplossing voor een groot geheugenlek wordt doorgevoerd en dat de 'stille modus' in Lollipop weer terugkeert.

Bij de introductie van Android Lollipop zijn veel wijzigingen onder de motorkap aangebracht. Deze wijzigingen waren bij de introductie van Android 5.0 nog niet helemaal stabiel. Dat Google een tussentijdse 'grote' update qua versienummer uit lijkt te brengen, kan zijn om de negatieve beeldvorming die nu rondom Android 5.0 Lollipop hangt tegen te gaan.

Ook voor Nexus
Ook voor Nexus-toestellen zoals de Nexus 5 en Nexus 6 lijkt deze update snel beschikbaar te gaan komen. Toestellen die draaien op Android 5.1 zijn al opgedoken in de serverlogs van onder andere Android Police met verschillende buildnummers die we nog niet kennen. Dit wijst er op dat ook de Nexus-devices binnen afzienbare tijd van een update voorzien zullen worden. Overigens is het mogelijk om deze buildnummers te vervalsen.

Helaas is er nog geen concrete informatie over datum en tijd, maar zodra deze beschikbaar is, melden we dit uiteraard.

Bron: androidworld.nl