Lancering Samsung Galaxy S8 komt dichterbij

Lancering Galaxy S8 (plus) 

De lancering van de Samsung Galaxy S8 kijk je via deze livestream. Hierin zien we alle details van de S8 en S8+ tijdens Unpacked 2017.

Samsung Galaxy S8 livestream
Tijdens Unpacked 2017 zullen we de Samsung Galaxy S8 en S8+ eindelijk volledig gaan zien. Na maanden van geruchten en speculaties weten we dan eindelijk hoe het toestel er echt uit zal gaan zien. Daarnaast zullen alle specs van de Samsung Galaxy S8 en S8+ voorbij komen.

Inmiddels denken we al veel te weten over deze nieuwe toptoestellen van 2017. Zo zullen beide toestellen verschillen qua schermgrootte. De reguliere S8 beschikt over een 5,8 inch QHD+-scherm en de S8+ moet het met een 6,2 inch-variant doen. Dit lijkt groot, maar door de bijzondere dunne schermranden, zou het toestel wel nog goed te bedienen moeten zijn.

Nog meer details
De Samsung Galaxy S8 zal in Nederland en België aangedreven worden door de nieuwe Exynos-chipset in combinatie met 4GB RAM geheugen. Aan de achterzijde zien een dual-pixel 12 megapixel-camera, die moeten zorgen voor nog betere beelden. Hiermee probeert Samsung de S7 van vorig jaar te overtreffen, die gezien werd als één van de beste Android-smartphones van dat moment.

Het geheel zal draaien op Android 7.0 Nougat en voorzien zijn van een aantal extra software-aanpassingen. Zo zien we onder andere Bixby, de nieuwe slimme assistent van Samsung die recent officieel aangekondigd werd.

Beeldscherm Galaxy S8

Het scherm van de Galaxy S8 en S8+ is opvallend en heeft dan ook een andere beeldverhouding dan je zou verwachten. Dit heeft als reden dat hierdoor de schermranden, de zogenaamde bezels, smaller gemaakt kunnen worden dan ooit tevoren. Als we naar de afbeeldingen van de S8 kijken, zien we dan ook bijzonder kleine randen aan de zijkant, maar ook aan de boven- en onderkant. Hierdoor moest ook de home-button wijken. De vingerafdrukscanner die hierin verwerkt is, zit nu aan de achterzijde van het toestel.

Onderstaande livestream start om 17.00 uur!

Via