Google brengt testversie Android 7.1 uit voor Nexus-telefoons

Android 7.1 officieel uitgerold

Telkens als Google aan een nieuwe versie van Android werkt komt er eerst een ontwikkelaarsversie uit voor Nexus-smartphones zodat zij hun apps geschikt kunnen maken voor de nieuwe software. Nu heeft Google een nieuwe testversie online gezet voor de Nexus 5X en 6P.

In juli bracht Google nog de laatste testversie uit van Android, wat toen over versie 7.0 ging. Deze bèta werd toen niet alleen voor de nieuwste twee Nexus-telefoons uitgebracht, maar ook nog voor de Nexus 6. Deze versie was de laatste uitgave van Android voordat de definitieve versie werd gepresenteerd, maar toonde toen al eigenlijk alle nieuwe features die we in de uiteindelijke versie terug zouden zien. Zo zaten de vernieuwde versie van Doze en de mogelijkheid om meerdere apps naast elkaar te gebruiken.

Nu heeft Google een testversie van Android 7.1 Nougat uitgebracht, de versie die nu al op de Google Pixel terug te vinden is. Deze versie is specifiek gericht op de Nexus 5X en Nexus 6P en brengt een heleboel kleine verbeteringen met zich mee die we ook al op de Google Pixel terugzagen. Zo kun je straks via app-snelkoppelingen vanaf je homescreen meteen bepaalde acties uitvoeren, is er ondersteuning voor toetsenborden met alleen maar afbeeldingen ingebouwd en zijn er een heleboel nieuwe opties voor ontwikkelaars.

Maar er is meer nieuws toegevoegd. Zo kun je nu de optie om de camera snel te starten met een dubbelklik op de power-knop uitschakelen. Daarnaast is er eindeljik een menu toegevoegd waarmee je je telefoon snel kunt herstarten als je je power-knop lang ingedrukt houdt, iets wat veel andere fabrikanten al langer in hun software verwerkt hadden.

De testversie voor de Nexus 5X en Nexus 6P is nu te downloaden via Google, mits je je inschrijft voor het bèta-programma. Het is belangrijk om te onthouden dat een bèta-versie geen definitieve software is en dus nog allerlei kinderziektes kan bevatten. Schrijf je dus alleen in met een toestel dat je kunt missen mocht er iets verkeerd gaan om wat voor een reden dan ook.

Door: Androidplanet.nl