Apple rolt iOS 10.1 uit

Apple rolt iOS 10.1 uit

Apple heeft een update uitgerold die een aantal bugs in iOS 10 oplost. Ook komen er een aantal kleine en nieuwe functies. De update is vanaf nu te downloaden op de iPhone 5 en alle nieuwere modellen.

Apple heeft een nieuwe versie van iOS 10 uitgebracht, 10.1 om precies te zijn. Het is de eerste grote update sinds iOS 10 uitkwam, en er zijn een aantal extra features. Verder worden er vooral bugs opgelost. De update kan worden gedownload voor alle toestellen die later zijn uitgebracht dan de iPhone 4S. In de meeste gevallen zal de update automatisch worden aangeboden, maar als je kampt met een bug die in de changelog wordt beschreven, wil je wellicht gelijk een update uitvoeren.

De update zelf downloaden is vrij eenvoudig. Ga naar Instellingen-->Algemeen-->Software Update. De update downloaden kan je het beste via wifi doen, als je niet je databundel wil verstoken. Heel veel heeft Apple overigens niet veranderd met de update. Er komt een Portrait Camera modus voor de iPhone 7 Plus, die een soort bokeh-effect moet bewerkstelligen. Ook heeft Apple openbaar vervoer-ondersteuning toegevoegd voor drie Japanse steden, waaronder Tokyo.

Veruit de handigste toevoeging is dat je effecten in Messages opnieuw kan afspelen. Want hoe stom is het nou als je net even die schermvullende zuurstok hebt gemist? Nu kan je die gewoon weer opnieuw afspelen. Verder worden er een heleboel bugs in Messages geplet. De enige nog noemenswaardige verandering is dat Apple de bluetooth-verbinding met accessoires van derden heeft verbeterd. 

Door: GSMinfo.nl