Apple kondigt 4 nieuwe iPhone 12 modellen aan

We hebben er een maand langer op moeten wachten dan normaal: de introductie van iPhone 12 door Apple. Waar iedereen verwachtte dat het toestel tijdens het event van 15 september 2020 zou worden onthuld, werd kort van tevoren duidelijk dat dit niet het geval zou zijn. Een maand later, op 13 oktober 2020, is het dan eindelijk wél zover. PHC volgde de aankondiging en zet alle belangrijke informatie voor je op een rijtje.

Vanuit een lege Apple Campus heet Tom Cook ons welkom en vertelt wat de filosofie achter de nieuwe producten is. Deze moeten eenvoudig in gebruik zijn, van in gebruik nemen tot dagelijks gebruik. Ze moeten naadloos met elkaar samenwerken en veiligheid en privacy staan voorop. Tijd voor de introductie van de nieuwe producten.

HomePod

Allereerst wordt de HomePod mini geïntroduceerd. Een compacte smart speaker gemaakt van een uniek mesh design, met een fantastisch geluid. Meerdere HomePods in huis of een kamer werken slim samen en dankzij de unieke koppeling met de andere Apple producten lijken die samen te smelten. Siri en HomePod mini werken samen om jouw dag gemakkelijker te maken.

De nieuwe iPhone

Dan is het tijd voor waar we zaten te kijken. Vanuit het Steve Jobs Theatre vertelt Cook dat iPhone 11 de meest populaire iPhone is ter wereld. Met de nieuwe iPhone wordt 5G geïntroduceerd, wat de beleving flink verbetert. 5G komt beschikbaar op de hele range van nieuwe toestellen.

iPhone 12

Het design van de nieuwe iPhone 12 is minder afgerond en lijkt daarmee op iPad Pro. Ten opzichte van iPhone 11 is deze 11% dunner, 15% smaller en 16% lichter. De bezel is smaller waardoor je nog steeds 6,1 inch scherm krijgt maar in een kleinere aluminium behuizing dan voorheen. Het OLED scherm heeft 2x meer pixels dan zijn voorganger en het toestel is te krijgen in de kleuren zwart, wit, (PRODUCT) Red, Pacific Blue en groen.

Het scherm van iPhone 12 is gemaakt van Ceramic Shield, dat veel sterker is dan glas en 4x minder kans heeft op breken wanneer het toestel valt. Het toestel schakelt zelf tussen 4G (voor energiebesparing) en 5G voor de snelste ervaring wanneer dit nodig is. Bovendien worden beelden beter weergegeven.

De A13 chip nog steeds de snelste in de industrie, maar de opvolger is er al: de A14 Bionic chip is nog beter, nog sneller. De prestaties gaan omhoog terwijl dit een minimum aan extra energie kost. De chip is 50% sneller dan andere veelgebruikte chips en maakt gebruik van een 4 core GPU voor 50% snellere graphics. De neural engine gaat naar 8 cores en is hiermee ook veel sneller dan hiervoor.

De combinatie van 5G en de snelle chip is ideaal voor games. Tijd dus om het populaire spel League of Legends, dat tot nu toe enkel geschikt is voor desktops, naar de iPhone te brengen met Wild Rift.

iPhone 12 is uitgerust met een nieuwe dual camera: Ultra Wide 12 megapixel plus Wide 12 megapixel. Die laatste heeft een nieuwe sensor die meer licht vangt voor betere foto’s in alle omstandigheden, maar vooral bij slecht licht. De A14 chip maakt computational photography mogelijk: Smart HDR3 brengt details naar voren met machine learning, night mode vangt meer licht waardoor donkere foto’s beter worden, ook in de front camera. Ook video wordt ook beter in slecht licht en het is voortaan mogelijk om een night mode time laps te maken.

Met iPhone 12 wordt MagSafe geïntroduceerd: een magnetisch veld achterop iPhone. Hierdoor vallen accessoires direct op hun plek, of dat nu een case is, een wallet of een draadloze lader.

Apple wordt steeds duurzamer

Apple draait 100% op duurzame energie en in 2030 wil het hele bedrijf energieneutraal zijn. iPhone 12 is voorzien daarom onder andere voorzien van 100% hergebruikte grondstoffen voor alle magnetische onderdelen. Bovendien worden de toestellen geleverd zonder adapter en koptelefoon: dit zorgt voor minder afval en hierdoor zijn minder grote verpakkingen nodig. De laadkabel is voorzien van USB-C naar lightning.

iPhone 12 mini

Naast iPhone 12 komt er een nieuwe iPhone 12 mini: dezelfde specificaties maar dan met een 5,4 inch display in een kleinere behuizing dan de meeste 4,7 inch toestellen. Het is het lichtste 5G toestel dat momenteel te krijgen is.

iPhone 12 Pro en Pro Max

Tot slot is het tijd voor de topmodellen: iPhone 12 Pro en Pro Max. De toestellen zijn ontwikkeld voor iedereen die het beste van het beste wil en zijn verkrijgbaar in zilver, grafiet, goud en Pacific Blue. De behuizing is gemaakt van het beste chirurgische roestvrij staal.

iPhone 12 Pro is uitgerust met een 6,1 inch Super Retina XDR scherm, Pro Max heeft eenzelfde scherm met 6,7 inch. Ook deze schermen zijn gemaakt van ceramic shield en ondanks de grotere schermen zijn de toestellen zelf nauwelijks groter dan de voorgangers met een kleiner scherm. De schermen kunnen maar liefst 3,5 miljoen pixels weergeven.

iPhone 12 Pro is voorzien van de A14 Bionic chip met 6 core CPU en 4 core GPU. Dit betekent dat de Image Signal Processor dankzij deep fusion kan zorgen voor ongekende details in foto’s, ongeacht welke van de 4 camera’s je gebruikt. Achterop vinden we 3 camera’s: 12 megapixel Ultra Wide, een nieuwe 12 megapixel Wide met verbeterde sensor en een 12 megapixel Telephoto camera. De nieuwe sensor zorgt voor 27% meer lichtinval en stabiele foto’s in elke situatie.

Uniek is de introductie van Apple ProRAW, dat het geliefde RAW format combineert met de computational photography technologie van Apple. Bewerken kan op iPhone én in bekende apps. Met iPhone 12 neem je video op in HDR met maar liefst 700 miljoen kleuren. Ook is opnemen met Dolby Vision HDT mogelijk, voor het eerst op een smartphone, in 4K met 16fps. Ook bewerken van Dolby Vision video’s is mogelijk op iPhone 12 Pro.

Tot slot maken we kennis met de LiDAR scanner: deze maakt advanced mapping van de omgeving mogelijk waardoor onder andere AR eenvoudig kan worden ingezet. De scanner kan in het donker zien, waardoor focus sneller gaat, er meer licht gevangen wordt en sneller afgedrukt kan worden.