Samsung Galaxy Note9 biedt ongeëvenaarde productiviteit en creativiteit

Donderdag 9 augustus 2018 kwam aan alle geruchten een einde. Samsung introduceerde het nieuwe paradepaardje van de Galaxy lijn: de Samsung Galaxy Note9. Een premium toestel, met nog betere specs dan zijn voorganger. Uiteraard binnenkort ook bij PHC verkrijgbaar.

Robuust en elegant design

De nieuwe Note9 blinkt uit in stijlvol design, en is daarnaast ronduit robuust te noemen. Het elegante komt terug in de aluminium behuizing en een 6,54 inch AMOLED infinity scherm, met slechts een kleine bezel (rand) onder- en bovenaan de voorkant (de Note 8 had een 6,3 inch scherm). Het scherm is gemaakt van Gorilla Glass en dus supersterk. Het toestel is (uiteraard) stof- en waterdicht met een IP68-certificering, maar blinkt nog het meest uit in de Military Standard, oftewel MIL-810G certificering. Dit is de hoogste militaire certificering die in Amerika geldt, en betekent dat het toestel zeer geschikt is voor gebruik onder ruige omstandigheden. De Note9 kan tegen een stootje, hoge én lage temperaturen en is niet bang voor water. Prettig om te weten!

Onder de motorkap: hoge performance

Zowel qua opslag als qua rekenkracht is de Note9 een krachtpatser. Standaard komt het model met 128GB opslagcapaciteit en 6GB RAM, maar er komt ook een toptoestel met 512GB opslag en 8GB RAM. Daarnaast kan een geheugenkaart van maximaal 512GB geplaatst worden, waardoor de maximum opslag één TB wordt! Nooit meer foto’s of filmpjes wissen, elke app downloaden die je wil, het kan allemaal zonder erbij na te denken! En door de rekenkracht is multitasken makkelijker dan ooit.

De gebruikte chip is een Exynos 9810, die ook gebruikt word in de Galaxy S9 en S9 Plus.

De batterij is met 4000mAh sterker dan welke smartphonebatterij dan ook. De voorganger, Note 8, moest het doen met 3300mAh. Samsung geeft aan dat zelfs bij intensief gebruik de batterij van de Note9 een dag mee moet gaan. En draadloos opladen is uiteraard standaard.

De Note9 is uitgerust met Dual-Sim technologie, waardoor er twee simkaarten met apart nummer (en abonnement) gebruikt kunnen worden. Door alle technologie en de sterkere batterij is het toestel wel iets zwaarder dan zijn voorganger: 201 gram tegenover 195 gram voor de Note 8. Toch is het verschil minimaal en krijg je er wel meer voor terug!

Software

Samsung Dex, de mogelijkheid van Samsung om een toestel in laptopmodus te gebruiken, zit in de Note9 ingebouwd. Een losse dock, zoals eerder, is dus niet meer nodig. Je hebt enkel nog een HDMI-dongle nodig om een beeldscherm aan te sluiten en kunt zo aan de slag.

De Note9 krijgt Android 8.1 Oreo mee bij de lancering, maar zal snel geüpdate worden naar Android 9.0 Pie. De Samsung Experience skin hoort er bij, maar deze is flink onder handen genomen en moet degenen die Samsung de laatste jaren gemeden hebben vanwege hun TouchWiz interface, terughalen door een veel betere performance en ervaring.

Subliem beeld en geluid

Uiteraard is de nieuwe Note voorzien van de beste camera’s: een frontcamera van 8 megapixel met autofocus, en een dubbele camera achterop van 12 megapixel met o.a. Super Low Light en Super Slow-Mo. Deze camera schakelt automatisch tussen diafragma’s afhankelijk van de lichtomstandigheden (F1.5 bij slecht licht, F2.4 bij goed licht voor meer scherpte), en maakt gebruik van optische beeldstabilisatie. En dankzij artificial intelligence maakt de camera altijd de best mogelijke foto, dit komt doordat scènes automatisch herkend worden. Is dat toch niet gelukt, dan geeft het toestel een melding en kun je de foto direct opnieuw nemen.

De geluidskwaliteit van de Note9 is bijzonder hoog, de dubbele speakers met Dolby Atmos-ondersteuning bieden een hoger volume dan eerdere modellen én 32-bit audio.

Standaard veiligheid ingebouwd

De Note9 heeft een vingerafdrukscanner achterop, maar je kunt ook gebruik maken van gezichtsherkenning of irisscanner om te ontgrendelen. Maar dat is nog niet alles, door gebruik te maken van Intelligent Scan combineert de Note9 de irisscan met gezichtsherkenning voor extra beveiliging. Zoals bij eerdere high-end toestellen van Samsung kent ook de Note9 de Veilige Map, een map waarin je zaken op kunt slaan die extra beveiliging vereisen. Extra ontgrendeling om hierbij te komen is dus nodig.

Versies en beschikbaarheid

Van de standaardversie met 128GM geheugen en 6GB RAM komt in drie kleuren: Ocean Blue, Midnight Black en Lavender Purple. De 512GB versie (8GB RAM) komt enkel in Midnight Black. De levering van de Note9 is vanaf 24 augustus en uiteraard kan het toestel middels een pre-order nu al bij PHC besteld worden. Stuur een mail naar samsung@phc.nl of neem contact op met je vaste contactpersoon.