Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 | S9+

Een klein jaar nadat het laatste vlaggenschip van Samsung geïntroduceerd is, is nu zijn opvolger een feit. Afgelopen zondag is in Barcelona de Samsung Galaxy S9 én S9+ aangekondigd. Op een event waar steeds teruggegrepen werd naar de oorsprong van mobiele telefonie, namelijk de behoefte om te kunnen bellen, werd onder andere met augmented reality de nieuwe standaard in smartphones gepresenteerd.

Twee formaten, drie kleuren

Het nieuwste Galaxy-model komt in twee verschillende formaten beschikbaar. De Galaxy S9 heeft een 5,8-inch display, de Galaxy S9+ heeft een 6,2-inch display. Beide toestellen hebben voornamelijk overeenkomstige prestaties en functionaliteiten. Toch zijn er wat verschillen.
Zo is de accu van de Galaxy S9+ wat groter. De S9+ heeft ook een groter intern geheugen, namelijk 6GB ten opzichte van 4GB bij de Galaxy S9. Daarnaast heeft de Galaxy S9+ op cameragebied een extra meerwaarde; namelijk een dubbele camera op de achterzijde.

Twee modellen drie kleuren Samsung S9

Infinity Display

De Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn voorzien van het prachtige Infinity Display, dat gekenmerkt wordt door een nagenoeg randloos design. We kennen dit natuurlijk van de Galaxy S8 en Note8. Net als bij deze modellen is bij de Galaxy S9 de fysieke homeknop vervangen door een drukgevoelige sensor.
Het Infinity Display op de Galaxy S9 en S9+ heeft zelfs een nóg hogere screen-to-body ratio dan eerdere Galaxy-toestellen. Ideaal voor klanten die aangeven dat ze een compact toestel willen. Wel een groot scherm, maar nog steeds een toestel die lekker in de hand blijft liggen.
Het vernieuwde Super AMOLED-display op de Galaxy S9 en S9+ geeft kleuren nog mooier weer. De helderheid is verbeterd waardoor je buiten altijd een optimale kijkervaring hebt.

Beste camera's

Vergeet de smartphonecamera die je kent; de Galaxy S9 en S9+ zetten een nieuwe standaard neer. De frontcamera’s op beide toestellen blinken uit met een 8-megapixelresolutie, Autofocus en diafragma van F1.7.
De achtercamera’s zijn voorzien van allerlei innovatieve functionaliteiten zoals Super Low Light, Super Slow-mo en Dual Aperture. Uiteraard ontbreekt ook Optische Beeldstabilisatie niet. De verbeterde multi-frame-technologie schiet 12 beelden en combineert deze, zodat je altijd een scherpe foto hebt.
Video’s die je in UHD-kwaliteit opneemt, zijn tot 40 procent kleiner in bestandsgrootte met de nieuwe H.265-codec zonder in te boeten op kwaliteit. De welbekende Dual Pixel-technologie is verder ontwikkeld; de Galaxy S9 en S9+ hebben Super Speed Dual Pixel. Dit zorgt voor nóg sneller scherpstellen van foto’s.

Dual Camera – Galaxy S9+

Twee ogen zien meer dan één, toch? Zeker als je diepte wilt inschatten – doe maar eens één oog dicht en probeer de afstand van objecten in te schatten. Voor klanten die graag overal mooie foto’s van maken biedt de Galaxy S9+ het beste op cameragebied. De Galaxy S9+ heeft een Dual Camera op de achterzijde.
Met Live Focus kun je live de scherptediepte aanpassen en het zogeheten bokeh-effect creëren waarbij de achtergrond vervaagt. Je kunt zelfs speciale effecten toevoegen aan het bokeh-effect, zoals een achtergrond van hartjes. Zo maak je een waar kunstwerk van je foto!

Super Low Light

Als je dacht met F1.7 prachtige foto’s in donkere omstandigheden mooie foto’s te kunnen maken (wat ook zo is!), dan zal je helemaal versteld staan van de camerakwaliteiten van de Galaxy S9 en Galaxy S9+!
De achtercamera’s op deze toestellen zijn namelijk de eerste op een smartphone met een diafragma van F1.5. Zeker klanten die nu een Galaxy S6 of S7 gewend zijn, zullen de diafragmawaarde van F1.5 waarderen.

Super Slow-mo

Film met een ongelooflijke snelheid: 960 beelden per seconde, dankzij de super snelle sensor. Pronk met je regievaardigheden door stukjes Super Slow-mo aan een video toe te voegen of door een moment in de spotlight te zetten.