Google introduceert makkelijker inloggen via smartphone

Veiliger inloggen op smartphone

Naast een wachtwoord is het tegenwoordig ook aan te raden gebruik te maken van tweetrapsauthenticatie. Met Google Prompt wil Google het je nog makkelijker maken om in te loggen met je wachtwoord en je smartphone.

Tweetrapsauthenticatie is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je account veiliger te maken tegen dreigingen van buitenaf. Door naast je wachtwoord ook een code in te moeten voeren die je via je telefoon ontvangt wordt er een tweede barrière opgezet die alleen te doorbreken is als je naast het wachtwoord ook in het bezit bent van de bijbehorende telefoon. Veel online accounts bieden je dan ook de mogelijkheid dit in te stellen.

Authenticator-app
Google heeft nu een nieuwe manier geïntroduceerd om veiliger in te loggen op Google-diensten door de functie in Android zelf en de iOS-app in te bouwen. Naast het ontvangen van een code per sms of het gebruiken van de Google Authenticator-app kun je er nu via Google Prompt ook voor kiezen via een notificatie in te loggen op je account. In deze notificatie hoef je alleen aan te geven of jij inderdaad degene bent die in wil loggen: geen gedoe met codes meer dus. Je moet de functie wel aanzetten in de instellingen van je Google-account.

Het beveiligen van je online accounts wordt steeds belangrijker naarmate digitale dreigingen toenemen. Het is dan ook belangrijk je bewust te zijn van de gevaren en jezelf er goed tegen te beschermen. Tweetrapsauthenticatie is een goede eerste stap, maar er is natuurlijk altijd meer dat je kunt doen.

Door: GSMinfo