Al jouw gegevens veilig op je telefoon: hoe doe je dat?

Het is erg belangrijk om je telefoon en de gegevens die er op staan, op de juiste manier te beveiligen. Door een goede beveiliging kun je voorkomen dat anderen gebruik kunnen maken van de diverse functies en toegang hebben tot informatie die zich bevinden op jouw telefoon. In deze blog delen we vijf handige tips die je direct kunt toepassen.

1. Doe je updates!

Het is van groot belang dat wanneer je een melding krijgt over een update dat je deze ook laat uitvoeren. Updates van software of apps zorgen ervoor dat je altijd met de nieuwste en veiligste versie werkt.

2. Zet je meervoudige verificatie aan

Meervoudige verificatie is extra verificatie om toegang te krijgen tot in dit geval jouw telefoon en telefoongegevens. Je voegt de meervoudige verificatie toe aan je telefoon en de accounts op je telefoon, zodat je niet alleen inlogt met je wachtwoord, maar ook nog een verificatie doet via een ander medium, bijvoorbeeld via een Autenticator app of sms. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag in de toegang tot jouw gegevens.

3. Vermijd openbare WiFi

Maak je af en toe gebruik van openbare WiFi? Pas daarmee op. Gebruik altijd je persoonlijke hotspot of het 4G- of 5G-netwerk en vermijd het gebruik van openbare WiFi. Deze netwerken zijn erg kwetsbaar en dus gemakkelijk te hacken. Schakel van alle apparaten WiFi uit, zodat ze niet automatisch verbinding maken met een openbaar netwerk.

4. Geef niet zomaar toestemming

Tegenwoordig vragen apps om heel veel gegevens. Je kunt zelf kiezen of je dit wilt delen of niet. Het is verstandig om vooraf goed te bedenken waar je toestemming voor geeft. De makers van de apps kunnen namelijk jouw gegevens en andere gegevens opslaan, maar gebruiken deze soms ook voor andere doeleinden. Lees dus goed waar je toestemming voor geeft.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het veilig inrichten van jouw organisatie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Of maak vrijblijvend een afspraak met een van onze Security consultants.