Verzeker jezelf van veilig mobiel werken met MDM

Je mobiele toestellen zoals laptops en smartphones spelen een hoofdrol tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Het is dan ook zaak dat deze altijd in topconditie zijn. Dat bereik je via Mobile Device Management (MDM)-oplossingen. Hiermee beheer en beveilig je alle mobiele toestellen in een paar klikken. Maar dat zijn zeker niet de enige voordelen.

Het hoe en wat achter MDM

Laptops en smartphones zijn essentiële onderdelen van de werkplek. Daardoor groeit de vraag naar gebruiksvriendelijke oplossingen die het beheer van deze toestellen vergemakkelijken. Het kan al snel zeer tijdsintensief om ze allemaal handmatig in te richten. MDM maakt het mogelijk om grote aantallen mobiele toestellen tegelijk te beheren. Zo bespaar je tijd en geld.

Eenvoudig updaten van apps

Applicaties op mobiele toestellen zijn van cruciaal belang voor de productiviteit en bereikbaarheid. Om daar volop van te kunnen profiteren is het belangrijk dat die apps altijd up-to-date zijn. Via MDM update je de apps op afstand en op alle toestellen tegelijk. Zo weet je zeker dat alle toestellen met de juiste versie werken en hierdoor veilig en functioneel blijven.

Scheiding tussen zakelijk en privé

De vertrouwelijke data op de toestellen wil je natuurlijk afgeschermd houden voor cybercriminelen. Dat kun je waarborgen door een aparte werkomgeving aan te maken op het toestel. Zakelijke apps en bestanden zijn hierdoor gescheiden van privé-apps. Dat is niet alleen veilig; het maakt het ook makkelijker om de mobiele toestellen voor privégebruik in te zetten.

Blokkeren en wissen van toestellen

Je kunt de data op je toestellen goed beveiligen. Tegen verlies of diefstal kun je je helaas wat minder goed weren. Via de MDM-oplossing kun je de toestellen op afstand blokkeren of wissen. De data op de toestellen is niet toegankelijk voor onbevoegden. Een handige manier om het risico op datalekken te minimaliseren.

Security in lijn met de GDPR

Door digitalisering wordt de maatschappelijke aandacht voor privacy steeds groter. Wettelijke richtlijnen zoals de GDPR zien toe op een verantwoorde gebruik en opslag van gegevens. En terecht, want privacygevoelige data mag nooit op straat komen te liggen. Kies je voor MDM, dan zet je een stap in de goede richting rondom de naleving van deze wetgeving. Je minimaliseert het risico op datalekken, voorkomt hoge boetes als gevolg daarvan, en geeft een goed signaal af naar je klant.

Ook makkelijker mobiel werken?

MDM biedt vele voordelen om mobiel werken op een veilige manier mogelijk te maken. Vanzelfsprekend vertellen we je daar graag alles over. Uiteraard voorzien we je meteen van tailored oplossingen die helemaal aansluiten bij jouw bedrijf en manier van werken. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Dan beheren wij jouw MDM-omgeving voor je. Je bent altijd up-to-date, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Zo ben jij in één keer klaar voor morgen.