IT-trends 2024: data wordt steeds belangrijker

Data was al belangrijk, maar wordt in 2024 steeds crucialer voor bedrijven. Dit jaar gaan we data actief voor ons laten werken. Organisaties zullen in toenemende mate sturen en beslissingen nemen op basis van hun data. En het delen van data met medewerkers wordt steeds belangrijker voor meer betrokkenheid en meer bewustzijn van ieders bijdrage aan de organisatie. Dit maakt een datagedreven aanpak niet langer een optie, maar een noodzaak voor organisaties die concurrerend willen blijven.

De goudmijn die data heet
Inmiddels zijn de meeste organisaties er wel van doordrongen dat ze op een ware goudmijn zitten als het over data gaat. Er wordt immers steeds meer data verzameld. En elke dag komen er meer mogelijkheden bij om wat met die data te doen, zoals:
•    Klantgedrag voorspellen
•    Besluitvorming verbeteren
•    Inspelen op trends
•    Prestaties beter meten en bijsturen
•    Risico’s analyseren
•    Productie en bedrijfsvoering efficiënter maken.

Hoe kun je data nog beter voor je laten werken?

1)    Maak de basis op orde: richt je datawarehouse optimaal in, breng alle data op de juiste manier samen en zorg dat je data volledig en correct is.

2)    Besteed aandacht aan data governance: zorg dat je data aan de steeds strengere wet- en regelgeving voldoet. En leg alle afspraken en spelregels voor een verantwoord en veilig gebruik van data vast.

3)    Iedereen de juiste toegang: verleen medewerkers, klanten of leveranciers op verantwoorde wijze toegang tot dat deel van je data dat zij nodig hebben om hun werk goed te doen.

4)    Gebruik slimme BI- en AI-oplossingen: BI en AI maken datagedreven werken een stuk makkelijker en prettiger. Zet deze technologieën optimaal in om slimmer, sneller en productiever te werken.

Jouw data optimaal inzetten?

We denken we graag met je mee over hoe je jouw bedrijfsdata nog beter voor je kunt laten werken. Neem contact op voor een advies op maat.