Windows 10 krijgt updates buiten providers om

Microsoft heeft aangekondigd dat de telefoonversie van Windows 10 updates krijgt buiten de providers om. Nu moeten providers nog toestemming geven voor firmware-updates op telefoons die zij hebben verstrekt.

Microsoft zal de providers op de hoogte stellen van aankomende updates, maar stuurt die daarna rechtstreeks naar de toestellen die op Windows 10 lopen, zonder tussenkomst van de providers. Daarmee ontloopt Microsoft het risico dat providers weigeren om bijvoorbeeld een populair Lumia-toestel van de laatste updates te voorzien. Microsoft neemt op dat punt het heft in eigen handen.

Windows 10-telefoons zullen regelmatig kleine en grote updates ontvangen, net als de desktopversies van de bestaande Windowsversies. "Vandaag kondigen wij aan dat dit voortdurende updateproces opgaat voor alle Windows 10 apparaten, inclusief telefoons", meldde het bedrijf in een blogpost.

Windows 10 voor telefoons zal waarschijnlijk pas ergens eind dit jaar uitkomen, na de desktop- en tabletversies van het besturingssysteem die al in deze zomer worden gepresenteerd.

bron: allaboutphones.nl