Groene IT- en telecom bestaat niet! Of toch wel?

Veel organisaties zijn zich er afgelopen jaren bewust van geworden dat klimaat, milieu en maatschappij onze aandacht nodig hebben. Misschien denk jij daarom ook over het duurzamer maken van je organisatie: productieprocessen, mobiliteit… Maar dan kom je bij je IT- en telecom en stokt het. Want groene IT- en telecom bestaat niet, toch? Wij denken dat IT- en telecom in elk geval nog wel wat groener kan.

Nee, groene IT- en telecom bestaat niet echt. Net als veel andere bedrijfsprocessen vormen IT- en telecom een belasting voor het milieu. Al is het maar vanwege de hoeveelheid grondstoffen die er nodig is voor de productie van de hardware. Maar we kunnen met elkaar wel proberen die milieubelasting tot een minimum terug te dringen.

‘Groen doen’

Zoals je door je vakantiefoto’s scrolt om de dubbele weg te gooien, zo kun je ook kritisch kijken naar wat je organisatie bewaart. Wist je dat 1 e-mailtje al 0,3 gram CO2-uitstoot veroorzaakt? Voor al die digitale opslag zijn enorme datacenters nodig, die ontzettend veel energie vragen. Kritischer zijn op wat we ‘in de cloud’ bewaren, kan helpen. We denken graag met je mee! En ben je toe aan nieuwe hardware voor je IT- en telecom? Dan is dat een mooi moment om ‘groen te doen’. Je kunt oude hardware gemakkelijk recyclen. Met de opbrengst kun je een goed doel steunen.

Van kleine stapjes naar grote

Het zijn natuurlijk vaak kleine stapjes, maar als ieder voor zich doet wat er mogelijk is, zijn het bij elkaar opgeteld uiteindelijk grote stappen voor de aarde. En kunnen we onze planeet leefbaar achterlaten voor onze (klein)kinderen. Geïnspireerd geraakt? Wij zijn graag óók je duurzame IT- en telecompartner, die vanuit eigen ervaring ‘best practices’ met je kan delen.

Meer informatie?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op gebied van Telecom & IT? Plan een vrijblijvende afspraak in met een van onze specialisten, dan bekijken we graag wat we voor jou kunnen betekenen! Bel naar het telefoonnummer 040 – 211 11 11 of stuur een e-mail naar info@phc.nl.