T-Mobile stelt planning bij: 4G in oktober landelijk dekkend

T-Mobile Nederland biedt vanaf oktober in het hele land 4G aan, althans het bereik van het netwerk komt dan op 95 procent van de bevolking. Hiermee haalt de operator het moment van landelijke dekking naar voren. Het heeft een nieuwe planning gemaakt. De vernieuwing van het netwerk verloopt voorspoediger dan aanvankelijk ingeschat. T-Mobile heeft tot nu toe eind van het jaar als opleverdatum aangehouden.
T-Mobile heeft er bij de uitrol van 4G voor gekozen om haar netwerk compleet te vernieuwen. Dit vertaalt zich in een grote capaciteit en beschikbaarheid van het 4G-netwerk voor klanten. De antennes en de base stations zijn van Huawei, het core netwerk is dat grotendeels ook.

Later dit jaar zal T-Mobile op het vernieuwde netwerk ook de LTE900 frequentie activeren. In een eerder stadium werd hiervoor ‘voor de zomer’ aangehouden. Vooral binnenshuis en op moeilijk bereikbare locaties, zal dit de snelheid ten goede komen. Hierdoor zal de beschikbaarheid van het 4G-netwerk verder toenemen.

Op dit moment gebruiken dagelijks ruim 1 miljoen klanten het 4G-netwerk van T-Mobile. In totaal werd er op het T-Mobile netwerk in Q1 van 2015 54 procent meer data verbruikt dan in Q1 2014.

T-Mobile spreekt de ambitie uit om het beste netwerk van Nederland te bouwen. Het deel dat op dit moment al actief is, werd op basis van in totaal 125.000 Ookla Speedtests in Q4 2014 gemiddeld als het snelste getest.

bron: telecompaper.nl