Sony presenteert Xperia Z4 smartphone in Japan

Geen grootse aankondiging waar honderden journalisten bij aanwezig waren dit keer, maar Sony heeft toch echt de Xperia Z4 gepresenteerd. Het toestel lijkt qua design op de vorige Z3 en de verschillen zijn dan ook vooral aanwezig aan de binnenkant van het toestel.

Sony Xperia Z4
De Xperia Z4 is nu dan echt gepresenteerd in thuisland Japan. Het toestel wordt uitgebracht in het wit, zwart, koper en mintgroen, dezelfde kleuren als zijn voorganger de Z3. Of het toestel ook naar Europa wordt gebracht is nog de vraag, maar dat lijkt logisch. In eerste instantie zijn er weinig tot geen verschillen te zien met zijn voorganger, maar als je op de details gaat letten zijn enkele verschillen wel op te merken.

d8703fad3cc5f2860886b5366a666795.png

Zo bevat het microUSB-slot geen klepje meer en het toestel is iets dunner en lichter en is de plaatsing van de stereospeakers weer net wat anders. Het toestel is 6,9mm dik en heeft een gewicht van 144 gram. Dit komt onder andere doordat Sony een accu heeft gebruikt met een iets mindere capaciteit dan de Z3. Waar die accu nog een capaciteit had van 3100mAh moet de Z4 het doen met een 2930 mAh-accu. Wel moet de accu het langer kunnen uithouden. Het toestel is 146mm lang en 72mm breed.

Het scherm is een 5,2 inch paneel met een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels en de processor is de nieuwe Snapdragon 810 van Qualcomm, een octacore-processor met een Adreno 430 videochip. De camera op de achterkant is nog steeds dezelfde 20,7 megapixel-sensor die Sony al verschillende generaties gebruikt in haar toestellen, maar de frontcam heeft een upgrade ondergaan. Er wordt in de Z4 namelijk een Exmor-R sensor gebruikt met een resolutie van 5 megapixels en ondersteuning voor elektronische beeldstabilisatie. Het toestel is water- en stofdicht en draait op Android 5.0 Lollipop met daaroverheen de Sony-schil.

Beschikbaarheid
Deze zomer komt het toestel uit in Japan, maar een concrete datum voor Europa is nog niet genoemd.

bron: androidworld.nl