Sony brengt waterdichte en betaalbare Xperia M4 Aqua uit in Nederland

Sony heeft de eerder dit jaar gepresenteerde Xperia M4 Aqua uitgebracht in Nederland. De Sony Xperia M4 Auqa is een vriendelijk geprijsde waterdichte smartphone met een high-end vormgeving.

Op het gebied van vormgeving heeft Sony een hele goede naam hoog te houden. Het premium design uit Sony's befaamde Sony Xperia Z3 / Sony Xperia Z3+ is nu ook beschikbaar in lager geprijsde smartphones van de fabrikant. Sony heeft namelijk de gloednieuwe Sony Xperia M4 Aqua uitgebracht in Nederland, een geheel stof- en waterdichte smartphone met een prachtige vormgeving en een scherpe adviesprijs van 299 euro.

Wie al eens kennis heeft gemaakt met de Sony Xperia Z3, Sony's meest uitgebreide smartphone van dit moment, zal in de nieuwe Sony Xperia M4 Aqua qua vormgeving direct veel overeenkomsten zien. Onder andere de glazen voor- en achterzijde alsmede de afgeronde zijkanten laten heel duidelijk zien dat de nieuwe Xperia M4 Aqua familie is van de Sony Xperia Z3.

Zoals de naam al aangeeft is de Sony Xperia M4 Aqua volledig stof- en waterdicht. Het is dan ook extra opvallend dat de 3,5 mm audio uitgang alsmede de Micro USB poort niet afgedekt zijn door een klepje. Dankzij een speciale technologie zijn beide poorten volledig waterdicht gemaakt, zodat er zelfs via deze poorten geen water of stof in het toestel terecht kan komen.

De Sony Xperia M4 Aqua heeft een prachtig beeldscherm van 5 inch in diameter en een HD (720p) beeldschermresolutie. Wat de Sony Xperia M4 Aqua helemaal bijzonder maakt is dat dit toestel één van de eerste smartphones is die wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 615 processor.

13591986.jpg

De Qualcomm Snapdragon 615 processor is een zogenaamde 'octa-core processor' en bestaat daarmee feitelijk uit twee quad-core processoren. In de processor is een krachtige 1,5 GHz quad-core processor aanwezig en een energiezuinige 1 GHz quad-core processor. Afhankelijk van het gebruik bepaald de processor zelf hoeveel rekenkracht er nodig is om een extreem snelle gebruikservaring weg te zetten en gelijktijdig ervoor te zorgen dat de smartphone zo efficiënt mogelijk omgaat met de beschikbare hoeveelheid energie.

Een ander bijzonder detail aan de Qualcomm Snapdragon 615 processor is dat dit een zogenaamde 64bit processor is. Dat maakt de processor nog een factor sneller en efficiënter. Mede dankzij dezelfde Qualcomm chipset beschikt de Sony Xperia M4 Aqua uiteraard ook over uitgebreide 4G ondersteuning. Daarmee biedt het toestel ongekend snelle mobiele internetverbindingen die zelfs sneller kunnen zijn dan de internetverbinding thuis. De Sony Xperia M4 Aqua is de eerste smartphone van Sony die wordt aangedreven door een octa-core processor.

Sony heeft ook op cameragebied een zeer goede naam hoog te houden. De Sony Xperia M4 Aqua is dan ook uitgerust met een hoogwaardige 13-megapixelcamera aan de achterzijde. De cameramodule is voorzien van Sony's zogenaamde 'Exmor RS mobile sensor' met een grote F2.0 diafragmaopening en ISO 3200 gevoeligheid.

Aan de voorzijde van de Sony Xperia M4 Aqua is een eveneens hoogwaardige 5-megapixel frontcamera aanwezig. Dankzij de 88-graden groothoeklens in deze camera is de Sony Xperia M4 Aqua in staat op korte afstand een grote beeldhoek te vangen en dus over korte afstand meer in beeld te brengen.

Ook Android liefhebbers komen met de Sony Xperia M4 Aqua aan hun trekken. De smartphone draait namelijk direct uit de doos op het actuele Android 5.0 Lollipop besturingssysteem. Daarnaast heeft Sony ook een uitstekende reputatie als het gaat om het verstrekken van software updates, waarmee de Sony Xperia M4 Aqua ook in de toekomst regelmatig van nieuwe Android updates voorzien zal worden.

bron: gsmhelpdesk.nl