Samsung toont zijn dunste smartphone ooit

Tijdens de presentatie van de Galaxy A3 en Galaxy A5 in Maleisië heeft Samsung ook voor het eerst zijn dunste smartphone ooit getoond: de Samsung Galaxy A7. Het toestel is slechts 6,3 millimeter dik.

galaxy-a7-zijkant.jpg

Foto’s en Galaxy A7 specs

Daarmee is de Galaxy A7 slanker dan de A5 en A3 die een dikte van respectievelijk 7 en 6,9 millimeter hebben. Ook de Galaxy Alpha, die enkele maanden geleden in Nederland en België is uitgebracht, is wat dikker met 6,7 millimeter. Wat de A7 onderscheidt van de Alpha is de behuizing die ditmaal volledig van metaal is. Verder heeft het toestel een groter 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Galaxy-a7.jpg

De overige specs van de A7 zijn prima. Zo wordt het toestel aangedreven door een Samsung Exynos 5433-chip met een octacore-processor. Deze heeft vier kernen met een maximale kloksnelheid van 1,9GHz en vier kernen met een maximale kloksnelheid van 1,3GHz. Verder is er een 13 megapixel-camera aan de achterkant aanwezig, een 2600 mAh-accu, 4G-ondersteuning en 16GB aan niet uitbreidbare opslagruimte.

Standaard zal het toestel op Android 4.4 (KitKat) draaien, al ligt een update naar Android 5.0 (Lollipop) in de lijn der verwachting. Tot slot is er 2GB aan werkgeheugen beschikbaar en een 5 megapixel-frontcamera voor het schieten van zelfportretten.

Samsung Galaxy A7 release

De Samsung Galaxy A7 release staat gepland voor februari – in Maleisië althans. Daar krijgt de grote smartphone een prijskaartje van omgerekend 354 euro. Of en wanneer de A7 naar ons land komt is onbekend en ook over de prijs is nog geen duidelijkheid. De Galaxy A5 en A3 worden begin dit jaar verkrijgbaar voor respectievelijk 410 en 300 euro.

bron: androidplanet.nl