Samsung presenteert Galaxy Note 7 op 2 augustus

Samsung presenteert Galaxy Note 7 op 2 augustus

Samsung organiseert op 2 augustus een nieuw Unpacked-evenement waar de Samsung Galaxy Note 7 wordt aangekondigd. Het event vindt in New York plaats en zal door iedereen te volgen zijn.

Samsung Galaxy Note 7 Presentatie:
Eerder lekte al uit dat de onthulling van de Galaxy Note 7 op 2 augustus zou plaatsvinden en die datum is nu door Samsung bevestigd. Als gezegd wordt het nieuwe Unpacked-evenement in New York georganiseerd en iedereen kan de presentatie via een livestream op de website van Samsung volgen. De afgelopen tijd is al het een en ander over de smartphone uitgelekt en inmiddels weten we hoe hij eruit komt te zien.

Note 7

Galaxy Note 7 Renders
In een bericht bevestigt Samsung tevens dat het toestel de Galaxy Note 7, en de niet de Note 6 gaat heten. Het bedrijf legt uit dat de naam hiermee in lijn ligt met de huidige vlaggenschepen, de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De naam is ook minder verwarrend voor consumenten, omdat ‘Galaxy Note 6’ doet vermoeden dat het toestel al een jaar oud is.

De Samsung Galaxy Note 7 beschikt over een verbeterde S Pen en een 5,7 inch-scherm, dat hoogstwaarschijnlijk een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels heeft. Daarnaast gaan er geruchten over een nieuwe Exynos 8893-chip met een octacore-processor en 6GB RAM. Onder de motorkap zou zich ook 64GB aan opslagruimte en een 4000 mAh-accu bevinden.
 
Irisscanner
De Galaxy Note 7 verschijnt waarschijnlijk in één versie met een scherm dat aan beide kanten iets afloopt. Verder verwachten we een 12 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-frontcamera, een usb-c-poort en een vingerafdrukscanner. Ook wordt er gesproken over een irisscanner, maar dit lijkt nog niet helemaal vast te staan.

Foto Note 7
Nu er een foto is gelekt, weten we al iets meer. Enkel bevat de lek geen verdere informatie en zullen we tot 2 augustus moeten wachten, want dan zal Samsung de Galaxy Note 7 voor het eerst officieel aan de wereld tonen. Veel verrassingen zal de firma niet meer voor het grote publiek hebben, want vaak klopt gelekte informatie vrij aardig met wat smartphones in de praktijk inhouden. We hopen natuurlijk wel dat Samsung nog een aantal verrassingen voor ons in petto heeft.

Door: Androidplanet