Samsung presenteert de Galaxy S8 op 29 maart

Onthulling Galaxy S8

Eigenlijk wisten we het al, maar Samsung heeft de datum gisteren bevestigd. Het nieuwe Zuid-Koreaanse vlaggenschip wordt op 29 maart officieel onthuld. We kijken uit naar zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S8 Plus.

Teaser S8
De verwachting was al dat Samsung zijn nieuwe vlaggenschip op 29 maart ging presenteren. Gisteren bevestigde de Zuid-Koreaanse fabrikant deze datum met een videoteaser. De videoteaser verwijst naar een voorkantvullend scherm. De voorkant van de Galaxy S8 en die van zijn grotere broer, de Galaxy S8 Plus, moeten straks bijna volledig uit scherm bestaan. Samsung zal zijn nieuwe vlaggenschepen op een eigen evenement presenteren.

Gebogen scherm
We verwachten dat de Galaxy S8 ook een gebogen scherm gaat krijgen. De Edge-variant van het vlaggenschip vervalt dus en daarom brengt Samsung naast de traditionele Galaxy S8 ook de Galaxy S8 Plus uit. De Galaxy S8 krijgt naar verwachting een 5,8 inch-beeldscherm en de Plus-variant moet het straks met een 6,2 inch-beeldscherm doen. Naar verwachting gaat het om beeldschermen met een QHD-resolutie en maakt Samsung gebruik van zijn Super AMOLED-techniek in deze schermen.

Er zijn meer fabrikanten die waarde hechten aan grote schermen; ook de Zuid-Koreaanse concurrent van Samsung presenteerde vandaag een nieuw vlaggenschip. De LG G6 heeft een beeldscherm met een bijzondere 2:1-beeldverhouding.

Presentatie Samsung Galaxy S8
Waar de presentatie van de Galaxy S8 precies plaats gaat vinden, is nog niet duidelijk. We hebben op dit moment in ieder geval een datum om naar uit te kijken. Samsung zal in de loop van de komende weken bekend maken waar de smartphonemaker de presentatie gaat geven. De Galaxy S8 wordt verwacht met de slimme spraakassistent Bixby, een Snapdragon 835-chipset en de ondersteuning voor de Samsung Desktop Experience.

Via