Nokia bevestigt nieuw vlaggenschip in 2017

HMD Global

Nokia bracht eerder deze maand de Nokia 6 op de markt in China. Het toestel was erg gewild en na de eerste minuut dat het toestel beschikbaar was op de Chinese markt was het al uitverkocht. Gelukkig is HMD Global, de uitgever van de merknaam Nokia, dit jaar van plan om nog meer Nokia-toestellen op de markt te brengen.

Nokia zal in 2017 meerdere Android-toestellen onthullen, waaronder een bliksemsnel vlaggenschip. We gaan 26 februari, de dag voor het Mobile World Congress meer van Nokia zien.

Nokia zou de Nokia 8 al hebben laten zien bij de stand van Qualcomm op de CES in Las Vegas. Hoewel de Finse smartphonefabrikant dit ontkent, zagen we eerder al een foto van een mogelijk Nokia-toestel zonder fysieke Home-knop online verschijnen. Nokia China heeft vandaag meer informatie vrijgegeven. Het bedrijf laat gebruikers van Weibo, een Chinese sociale media website, weten dat er een smartphone met een Qualcomm Snapdragon 835-chipset aankomt. Vermoedelijk gaat het om de Nokia 8, die eerder in het nieuws verscheen als Finse vlaggenschip van 2017.

Nokia in 2017

Namen vergaan niet. Zo blijkt wel voor de Finse smartphonefabrikant Nokia, die na een lange periode van marktdominantie en een goede reputatie zijn marktaandeel zag verdwijnen. HMD Global pakte dit jaar samen met oud-Nokia medewerkers de draad weer op. Naar verwachting gaat Nokia in 2017 maar liefst 7 nieuwe Android-toestellen op de markt brengen. De Nokia 6, welke voorlopig alleen beschikbaar is voor de Chinese markt, is in ieder geval al een groot succes in het verre oosten. Nokia heeft aangegeven dat we eind februari in de gaten moeten houden. Het Mobile World Congress in Barcelona zal de Finse smartphonefabrikant de mogelijkheid bieden om zijn nieuwe smartphones te presenteren. De presentatie van de Nokia 8 is daarbij niet uitgesloten.

Door: gsminfo.nl