Multifunctionele smartwatch moet telefoon, tablet en pc vervangen

De multifunctionele Neptune-smartwatch wil telefoons en tablets vervangen door domme schermen die allemaal door het horloge worden aangestuurd.
Neptune zamelt via crowdfundingsite Indiegogo geld in voor zijn multifunctionele smartwatch.

Veel huidige smartwatches zijn voor hun werking grotendeels afhankelijk van een verbinding met een smartphone. Het horloge van Neptune draait dat om en drijft juist allerlei andere apparaten aan.

neptune-duo-designboom01-818x474.jpg  Neptune-duo-hub-apps.jpg

Domme schermen

Het horloge heet de Neptune Hub, en bevat volgens het bedrijf een krachtige quadcore chip, ondersteuning voor 4G, wifi, GPS, bluetooth en NFC. Het horloge draait op Android 5.0 en heeft een 2,4 inch rechthoekig scherm waarvan resolutie nog onbekend is.

​Wie een groter scherm wil gebruiken, kan er één van de twee bijgeleverde 'domme schermen' bij pakken. Het horloge wordt geleverd met een 5 inch Pocket Screen en een 10 inch Tab Screen.

Die schermen kunnen draadloos aan het horloge worden gekoppeld, en vervolgens zoals een traditionele smartphone of tablet worden gebruikt. Toch doet het horloge steeds al het rekenwerk.

Groot succes

Ook wordt het horloge geleverd met draadloze oordopjes, en een toetsenbord om van het Tab Screen een laptop te maken. Bovendien levert Neptune een hdmi-dongel die op de Chromecast lijkt, en het mogelijk maakt het beeld van de smartwatch naar tv's te versturen.

neptune-suite-4-600x251.jpg

Neptune vraagt op Indiegogo 599 dollar (ruim 560 euro) voor de smartwatch inclusief twee schermen, een toetsenbord, dongel en oordopjes. Uiteindelijk gaat het pakket volgens Neptune 899 dollar kosten.

De 100.000 dollar die het bedrijf wilde binnenhalen via Indiegogo is op de de eerste dag al ruim binnengehaald. Op moment van schrijven staat de teller op bijna 800.000 dollar. De actie loopt nog tot 14 april.

bron: nu.nl