Maximaal 4G bereik, binnenshuis en buitenshuis, met T-Mobile

In oktober bieden wij landelijke 4G-dekking. Dit betekent dat 95% van alle inwoners in Nederland dan in een 4G-dekkingsgebied van T-Mobile woont. Hierover hebben wij je recent geïnformeerd, echter er is meer. T-Mobile verbetert en versterkt de 4G-dekking binnenshuis en in de buitengebieden door aanzetten van 4G op 900 MHz frequentie.

Maximaal 4G-bereik, binnenshuis en buitenshuis, met het nieuwe netwerk.
T-Mobile bouwt als enige provider een geheel nieuw netwerk. Met 4G op de 1800 MHz frequentie zorgden wij direct voor veel capaciteit en een zeer hoge internetsnelheid tot 120 Mbps. Maar het 4G-bereik binnenshuis kon beter en daar brengen wij nu verandering in. Speciaal voor extra dekking binnenshuis en op kantoor, zetten wij 4G aan op de 900 MHz frequentie. Wij bieden, door deze combinatie, zowel binnen als buiten maximaal 4G-bereik.

Hoe ziet de uitrol van 4G op 900 MHz eruit? 
4G op 900 MHz is in mei 2015 aangezet in Amsterdam en omgeving. Wij hebben daar direct al de positieve resultaten van gezien door een toename in gebruik van mobiel internet bij onze klanten. De komende weken volgen in snel tempo Utrecht (eind mei), Rotterdam (juni) en Den Haag (juli). Kortom, begin augustus staat 4G op 900 MHz aan in de hele randstad. Natuurlijk stoppen wij niet bij de Randstad en rollen wij snel verder uit naar de rest van het land. Uiteindelijk voorzien wij heel Nederland van 
T-Mobile 4G op zowel hoge en lage frequenties.

Wat heeft de klant aan 4G op 900 MHz?t-mobile dekking.jpg
4G op 900 MHz zorgt voor een verbetering van 
4G-dekking binnenshuis en in
buitengebieden waar met 4G op alleen 1800 MHz de 4G-dekking nog niet optimaal is. 
Onderstaande recente post van carnager op Tweakers illustreert deze verbetering:

“In een kelder waar normaal 1 streepje GPRS/EDGE is, nu (ook) 1 streepje 4G. Upgrade van 32kbps naar 20+Mbps, een wereld van verschil!”

Voor wie?
Voor alle particuliere en zakelijke klanten van
T-Mobile met een abonnement of PrePaid én een 4G-toestel.

Hoe zit dat met 2G?
2G is meer dan 20 jaar oud en een verouderde technologie die voornamelijk bedoeld was om mee te bellen. Anno 2015 kan meer dan 95% van het belverkeer afgehandeld worden met 3G.
T-Mobile kiest daarom voor het verbeteren van 3G- en 4G-bereik op 900 MHz en in sommige gevallen gaat dat ten koste van 2G-bereik. Dit compenseren wij door meer dan 1000 extra masten met GSM via de 1800 MHz frequentie in te zetten. Omdat de 3G- en 4G-dekking op veel locaties (binnens- en 
buitenshuis) sterk verbetert, merken de meeste klanten hier helemaal niets van. Met andere woorden,
T-Mobile biedt goede 2G-dekking en nog véél betere 3G- en 4G-dekking!

De voordelen van T-Mobile 4G

  • Maximaal buitenshuis en binnenshuis bereik: snelheid tot 120 Mbps*
  • Stabiel netwerk
  • Geen onverwachte internetkosten

* De maximale snelheid is afhankelijk van ideale omstandigheden, abonnementsvorm en type 4G-handset.