Maakt Samsung gewoon een Galaxy Note 8?

Samsung maakt een Galaxy Note 8

Na het fiasco van de Samsung Galaxy Note 7, komt er dit jaar gewoon een opvolger. Samsung heeft namelijk in een interview de Galaxy Note 8 bevestigd. Maar waarom blijft het bedrijf zich vasthouden aan dit merk?

Galaxy Note 8 bevestigd
Er waren al geruchten over een mogelijk Galaxy Note 8 dit jaar en nu heeft Samsung het bevestigd. Tegenover website CNet vertelt Samsung’s D.J Koh dat het bedrijf er alles gaat doen om met dit toestel de geloofwaardigheid bij consumenten weer terug te winnen. De Galaxy Note 8 is volgens Koh “beter, veiliger en zeer innovatief”.

Na de zure smaak die het drama van de Galaxy Note 7 heeft achtergelaten, had het niet vreemd geweest als Samsung de phablet-lijn onder een andere naam had voortgezet. Toch blijft Galaxy Note gewoon bestaan. Samsung is tijdens zijn onderzoek naar de problemen er namelijk achtergekomen dat er een hoop trouwe Note-gebruikers zijn die liever geen ander toestel gebruiken. Sterker nog: het toestel wordt in de Verenigde Staten nog steeds gebruikt, ondanks de vele oproepen om de smartphone om te ruilen.

Ook is Galaxy Note een bekend merk als het gaat om grote smartphones. Samsung was de eerste met dit formaat en heeft daarmee een deel van de markt voor zich weten te winnen. Er zou volgens Samsung op dit moment nog een grote groep mensen met een Note 4 en Note 5 zijn die graag willen upgraden.

Galaxy Note 7 geruchten
Eerder deze maand zijn er al een rijtje geruchten verschenen over de Note 8, die waarschijnlijk komende herfst in de winkels zal liggen. Zo zou het toestel een 4K-scherm krijgen, waardoor het zeer geschikt is voor virtual reality. Ook wordt het toestel voorzien van assistent Bixby, die niet alleen vragen kan beantwoorden, maar ook geïntegreerd wordt in allerlei Samsung-apps op het toestel. Naast de Note 8 zal Samsung dit jaar ook nog met de Galaxy S8 komen. De launch van dit toestel zal echter wat later dan gewoonlijk plaatsvinden.

Door: Androidplanet.nl