iPhone 8 krijgt een gebogen plastic scherm

Gebogen scherm iPhone 8

Vanwege het tienjarige bestaan van de iPhone wordt er veel verwacht van de volgende iteratie van het toestel. De iPhone 8, zoals we hem voorlopig kennen, zou een radicaal ander ontwerp krijgen dan de voorgangers. De geruchten lijken dit ook te bevestigen.

Het duurt nog even voordat de iPhone 8 zal worden gepresenteerd. Toch wordt er nu al volop gespeculeerd over hoe Apple het toestel zal vormgeven. Eerder schemerde er al door dat Samsung de OLED-schermen voor de nieuwe iPhones zou gaan produceren. Nu lijkt het erop dat het scherm voor het eerst niet van glas zal worden maar van plastic. Ook zou het toestel een gebogen scherm krijgen.

Een plastic scherm zou een grote stap zijn voor Apple. Al vanaf de eerste iPhone in 2007 hebben alle toestellen een glazen scherm gehad en bij sommigen was ook de behuizing van glas. Een plastic scherm zou vooral een verandering geven wat betreft de ervaring van het toestel. Doorgaans voelen plastic schermen toch wat minder luxe aan dan glazen schermen.

iPhone 8
Zoals het er nu uitziet komen er bij de bekendmaking drie toestellen op de markt. Het nieuwe jubileummodel zou worden vergezeld door twee andere modellen die meer weg hebben van de huidige iPhone 7. Het is niet duidelijk of de vergezellende toestellen een plastic of een glazen scherm zullen krijgen. Het lijkt er wel op dat deze toestellen een LCD-scherm krijgen in plaats van het OLED-scherm van de iPhone 8.

Door: GSMinfo.nl