Gerucht: Android M krijgt ingebouwde ondersteuning voor vingerafdrukscanner

Google wil zijn eerstvolgende Android-versie ondersteuning geven voor authenticatie via vingerafdrukken. Dat claimt Buzzfeed. Sommige Android-toestellen kunnen dit al, maar met ingebouwde ondersteuning kunnen apps er makkelijker gebruik van maken.

Google wil de functionaliteit mogelijk volgende week op zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie in San Francisco bekendmaken, schrijft Buzzfeed. De functionaliteit zou onderdeel worden van Android M, waarover al langer geruchten de ronde doen. Google heeft de berichtgeving van die website niet bevestigd.

samsung-galaxy-s5-vingerafdrukscanner-gc.jpg

Sommige Android-telefoons, zoals de Galaxy S5 en S6, bieden al ondersteuning voor vingerafdrukauthenticatie. Die functionaliteit is echter door de fabrikanten zelf ingebouwd, en is geen feature van Android zelf. Daardoor zijn de authenticatie-mechanismen van verschillende smartphones niet compatibel met elkaar.

Een ingebouwde standaard voor vingerafdrukauthenticatie kan daar verandering in brengen. Dat zou het makkelijker maken voor app-makers om ondersteuning voor vingerafdrukken in te bouwen: die functionaliteit werkt dan met alle smartphones die de Android-standaard voor vingerafdrukauthenticatie gebruiken.

bron: tweakers.net