Eerste voorraad BlackBerry Classic in de VS uitverkocht

Woensdag presenteert BlackBerry de Classic (Q20) officieel, maar het toestel was de afgelopen weken al online, en bij sommige providers, onder andere Vodafone Duitsland, al te bestellen. Welnu, in de VS blijkt hij, enkele dagen voor de lancering al even uitverkocht te zijn. Er worden geen aantallen genoemd dus hoe groot het succes is kan niet bepaald worden.

Enkele maanden geleden bleek de Passport ook redelijk snel uitverkocht te zijn, maar dat bleek toen om 200.000 toestellen te gaan. Niet slecht voor BlackBerry, maar cijfers waar de meeste concurrenten hun hand niet voor om draaien. Hoe dan ook, deze berichten tonen in ieder geval aan dat er nog altijd BlackBerry kopers te vinden zijn, ondanks dat het marktaandeel en de populariteit van het Canadese smartphone merk al jaren in een neerwaartse spiraal zit.

Of de BlackBerry Classic ook naar Nederland komt is nog niet met zekerheid te zeggen. De fabrikant heeft in Nederland geen kantoor meer en mijn vragen aan de Engelse en Franse PR afdelingen werden deels wel beantwoord, maar zonder dat iets gezegd werd over de beschikbaarheid van nieuwe toestellen in de Benelux.

bron: mobilecowboys.nl