De Samsung Galaxy S8 met zogenaamde Desktop Experience

De Samsung Galaxy S8 met zogenaamde Desktop Experience.

Met enkele accessoires kan de smartphone zo omgetoverd worden tot een computer. Met de Desktop Experience kun je het toestel als een desktop-computer gebruiken, zo claimt AllAboutWindowsPhone. De site zegt een presentatieslide te hebben ontvangen die de nieuwe feature bewijst. Geruchten over een desktopachtige feature voor de Galaxy S8 zoemen al een tijdje rond.

Als we het gerucht mogen geloven, kun je de Galaxy S8 met een speciale kabel aansluiten op een externe monitor. Vervolgens wordt er een speciale versie van Android geopend die op je smartphone loopt, maar op het scherm getoond wordt. Centraal staat de mogelijkheid om te multitasken: je kunt meerdere apps tegelijkertijd in beeld hebben in losse vensters. Zo kun je, net als op een echte desktop, browsen terwijl je een video kijkt of foto’s versturen als je WhatsApp checkt.

Galaxy S8 Desktop Experience
Gebruikers kunnen bovendien een toetsenbord en een muis aansluiten op de Galaxy S8, vermoedelijk via bluetooth. Zo zou de Desktop Experience vrijwel dezelfde functionaliteit moeten bieden als een gewone desktop.

Daarmee lijkt Samsung een alternatief te bieden voor Continuum, een feature van Windows 10-smartphones van Microsoft. Die toestellen kunnen met een speciale kabel en dock ook voorzien worden van desktopfuncties. Met de Continuum Dock veranderen de toestellen haast in volwaardige Windows 10-computers, inclusief speciale apps voor desktops. Deze feature is vooralsnog geen groot succes, voornamelijk omdat Windows 10-smartphones nauwelijks verkocht worden.
   
De Samsung Galaxy S8 wordt volgens de laatste geruchten eind februari of in maart officieel onthuld. Het toestel ligt waarschijnlijk dit voorjaar in de winkels. Naast de Desktop Experience zouden ook een verbeterde camera, een slimme virtuele assistent en een krachtigere processor op de planning staan.

Androidplanet.nl