De Samsung Galaxy S8 krijgt een fors scherm

Scherm Galaxy S8

Hoewel het om onofficiële screenprotectors gaat van een accessoiremaker, beweert onder andere het doorgaans goed ingevoerde Android Police dat het design vrijwel volledig overeenkomt met Samsungs plannen voor het toestel. Daarmee bieden deze beschermers een vrij goede indruk van hoe het Galaxy S8 scherm eruit gaat zien.

Samsung Galaxy S8 voorkantvullend scherm

De foto toont een screenprotector met slechts minimale randen rond het scherm. De ‘bezel’ is beperkt gebleven tot kleine zwarte randjes onder en boven het scherm. De homeknop, die in het verleden altijd onder het scherm zat op Samsung-smartphones, lijkt te zijn geschrapt. De ingebouwde vingerafdrukscanner is waarschijnlijk verplaatst naar de achterkant van het toestel. Volgens geruchten is het Galaxy S8 scherm zo’n 5,2 tot 5,5 inch groot.

Misschien wel het meest opmerkelijke aspect van het design zijn de ronde hoeken van het scherm. In plaats van de rechte hoeken die we van zowat elk smartphonescherm gewend zijn heeft ditmaal elke hoek een kleine curve. Volgens Android Police is dit niet zomaar een keuze van de accessoiremaker, maar is dit ook hoe het definitie scherm eruit gaat zien.

 

Galaxy S8 Plus

De foto toont twee schermformaten, wat suggereert dat de geruchten over een Samsung Galaxy S8 Plus ook kloppen. Deze Plus-variant beschikt over een groter scherm van 6 of 6,2 inch, maar zou qua hardware verder nagenoeg identiek zijn aan de gewone Galaxy S8.

Volgens de laatste geruchten wordt de Samsung Galaxy S8 in april officieel gepresenteerd, al zijn er ook bronnen die een eerdere presentatie in februari anticiperen. Het toestel beschikt, naast een groter scherm, waarschijnlijk over een dubbele camera achterop, een krachtigere chipset en een waterdicht design.