Vast en Mobiel Integreren VAMO in de toekomst


Vast en mobiel integreren VAMO heeft de toekomst!

Het is niet de vraag of het daadwerkelijk zo is, maar waarom vast-mobiel integratie VAMO, letterlijk ‘vast over mobiel’ de toekomst zal zijn. Een vraagstelling die zakelijk Nederland al een tijdje bezig houdt.

Een zelfstandig ondernemer of verantwoordelijke voor IT & Telecom binnen een (middel) groot bedrijf is dag in dag uit druk in de weer om zijn of haar core business draaiende te houden. Daardoor vallen belangrijke aspecten zoals innovatie, efficiëntie en het meegroeien met de snel bewegende markt nogal eens in het niet. Dit terwijl je eigen klanten hier wel in mee bewegen. Het gevoel bij je eindklant wil je vanzelfsprekend optimaal houden en daarom is het zo ontzettend belangrijk de tendens in deze communicatiemarkt goed in de smiezen te houden.

Vast en Mobiel integratie
De snel toenemende wens- en steeds vaker gestelde eis, is het integreren van de vaste en mobiele telefonie. Waarom is dit zakelijk gezien zo gewild? Wat zijn de voor- en nadelen van deze integratie? Is het stabiel? Gaat het niet ten koste van de kwaliteit?

Gezien de gedane vast-mobiel integratie pogingen uit het verleden, waarin vaak het onbeveiligde internet als drager (verbinding) gebruikt werd, is zakelijk Nederland nog steeds terughoudend. De daarbij vastgestelde kwaliteitsissues zijn daarbij als oorzaak aan te wijzen.  

Dit is erg vervelend en jammer, omdat het simpelweg niet de juiste drager is geweest. Het directe internet is onbeveiligd en daarbij niet de juiste weg. De juiste weg zou een beveiligde omgeving met daarin gereserveerde bandbreedtes voor je gesprekken. Zowel nationaal als internationaal. Zowel mobiel als vast.

Je wilt dat de drager op een juiste manier gemanaged en beheerd gaat worden, zodat er geen kwaliteitsverlies zal plaatsvinden. Zo kun je met een gerust hart de voordelen van vast-mobiel integratie benutten. 

Wat zijn de voordelen van VAMO?

 • Efficiënter werken door middel van één toestel voor vast en mobiel.
 • Innovatief zijn in de markt doordat je direct meelift op de nieuwste technieken.
 • Kostenbesparend door nieuwe abonnement structuur. 
 • Nieuwe vormgeving van je communicatieplatform (infrastructuur).
 • Één totaalleverancier/aanspreekpunt voor al je vraagstukken.
 • Één netwerk waar al je diensten zijn ondergebracht.Vast en Mobiel integratie
 • Één centrale einddatum voor al je diensten.
 • Één factuur voor al je producten en diensten.

Aandachtspunten voor vast-mobiel integratie:
Het startpunt van een mogelijke vast-mobiel integratie zal bestaan uit een gedegen inventarisatiegesprek tussen jou als gebruiker en ons als partner. Tijdens deze uitgebreide inventarisatie zullen alle aspecten aan bod komen, zoals:

 • Huidige situatie:
  Welke verbindingen zijn aanwezig? Worden deze nog allemaal gebruikt? Of is het nog een erfenis aan oude verbindingen? Waar je maandelijkse voor betaalt, maar die worden gebruikt? Dankzij de expertise van PHC en de juiste ingangen bij de netwerken kunnen wij een globaal overzicht van de aanwezige verbindingen maken. Dat wordt vervolgens als startpunt genomen.Wensen en behoeften:
  Hoe werk je als bedrijf? Wat zou je graag anders willen doen in je dagelijkse gang van communiceren?

Als partner neemt PHC je mee in de mogelijkheden van vast-mobiel (VAMO) integratie. We laten alle onderdelen de revue passeren. Tijdens een bezoek aan ons demo-center op het hoofdkantoor, kunnen we je real-life laten zien wat vast-mobiel integratie precies inhoudt.

Uiteindelijk kun jij als gebruiker de beslissing nemen of het betreffende onderdeel interessant voor je bedrijf kan zijn, nu of wellicht in de toekomst. Al is het nu niet van toepassing en in de toekomst wellicht wel, dan is dat ontzettend belangrijk om het in ieder geval bespreekbaar te maken. Zo kan de keuze voor een bepaald product of dienst de toekomstvisie zeker niet in de weg gaat staan.

 • Nieuwe situatie:
  Zodra we alle mogelijkheden hebben doorlopen, de wensen en behoeften in kaart hebben gebracht en de daadwerkelijke eisen hebben beschreven. gaan we een plan van aanpak opstellen voor het traject dat we gaan doorlopen. Ons projectteam zal worden opgeschakeld om een compleet traject uit te schrijven, op de manier waarop we dat gezamenlijk als gebruiker en partner nodig achten.

Om de huidige situatie eens goed door te lichten en de mogelijkheden van vast-mobiel integratie kenbaar te maken, gaan wij graag met je in gesprek. Gezien onze jarenlange ervaring, de aanwezige mankracht en kennis en kunde zijn wij voor jou als organisatie dé partner bij uitstek voor een gedegen advies. Wij bepalen samen in hoeverre onze dienstverlening aansluit op je wensen en behoeften.

Meer informatie over vast-mobiel integratie binnen je organisatie? Vraag het Tom.