Top 5 beste sportapps

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een sport app op de telefoon staan. Of we deze app ook echt gebruiken en vooral ook blijven gebruiken heeft vaak met verschillende factoren te maken. Het aanbod van sport apps die je kunnen helpen met sporten is ontzettend groot waardoor het lastig kiezen is. 

Waarom gebruiken we een app tijdens het sporten? Dit doen we voornamelijk omdat apps ons ondersteunen op het gebied van motivatie, het meten en registreren van een sportactiviteit of om deze activiteit te delen met vrienden of andere sporters.
Met dit blog willen we onze ervaringen delen en zullen we 5 sport apps toelichten die voor zowel beginnende als ervaren sporters interessant zijn.

1. Runkeeper

De Runkeepers sport app is ideaal voor als je wil gaan joggen of fietsen. Je kunt trainingen selecteren om als beginnende sporter begeleiding te krijgen, waarbij je kunt kiezen voor diverse trainingen waaronder intervaltrainingen. De app is te koppelen aan Spotify of aan de muziek die op je telefoon staat. Runkeeper is overzichtelijk en heel makkelijk in gebruik. De sportprestaties kun je vergelijken met je eerdere prestaties maar ook met die van vrienden. Je kunt de activiteiten ook eenvoudig delen via sociale media. Na een activiteit kun je de afstand, tijden, route en ook de hoogteverschillen inzien, en je kunt foto’s toevoegen van je work-out. Je kunt je app uren achter elkaar aan hebben staan zonder dat je batterij leeg gaat, ook verbruikt de app weinig data waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je bundel er snel doorheen gaat.

Download Runkeeper: Google Play | App Store

2. Nike Training Club

Deze sport app is ontzettend laagdrempelig en beschikt over heel veel trainingen op het gebied van kracht, cardio en flexibiliteit Daarbij is de app gewoon in het Nederlands, dus ook de ingesproken instructiefilmpjes. Dit is handig omdat deze filmpjes vaak uitleg geven over het toepassen van de juiste technieken. De app is overal te gebruiken, niet alleen in de sportschool maar ook thuis zonder materiaal. Je kunt ook kiezen voor trainingsprogramma’s van bekende atleten zoals Cristiano Ronaldo en Serena Williams. Omdat je de schema’s makkelijk kunt aanpassen naar elk gewenst niveau, is de app voor vrijwel iedereen geschikt. Natuurlijk kun je work-outs delen met vrienden en er blijven elke keer nieuwe oefeningen bijkomen d.m.v. updates.

Download Nike Training Club: Google Play | App Store

3. Relive

De Relive app is een Nederlandse app en bestaat pas sinds april 2017. Toch zijn er op dit moment al meer dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd. De app, die je kunt gebruiken tijdens het fietsen, rennen of wandelen, maakt een 3D filmpje van je activiteit. In dit filmpje zie je de afgelegde afstand, gemiddelde snelheid, topsnelheid en hoogtemeters. Daarbij kun je de foto’s die je onderweg maakt terug laten komen in het filmpje. Hierdoor is de app geweldighulpmiddel om achteraf je activiteit te delen met anderen. Je kunt Relive ook koppelen aan bijvoorbeeld de app van Strava of de gezondheid app van Apple.

Download Relive: Google Play | App Store

4. Freeletics Bodyweight

De sport app van Freeletics kun je zien als een personal trainer die je op weg helpt wanneer je wil gaan sporten. De app is vooral erg geschikt voor mensen die niet naar de sportschool willen gaan. Dit omdat je bij de oefeningen alleen maar gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. Je hebt hierdoor geen fitnessapparaten nodig waardoor je altijd en overal kunt sporten. De app is gebruiksvriendelijk en de oefeningen worden duidelijk uitgelegd d.m.v. een instructiefilmpje. Hierdoor is het goed uitvoeren van de oefeningen geen probleem en kun je thuis prima alleen aan de slag zonder “echte” personal trainer. Naast de losse oefeningen kun je ook een samengesteld programma kiezen waarmee je specifieke onderdelen kunt trainen. Met de betaalde variant krijg je onder andere de beschikking over recepten om gezonden maaltijden te koken.

Download Freeletics Bodyweight: Google Play | App Store

5. Strava

De sport app van Strava is vooral gericht op fietsen en rennen en onderscheidt zich ten opzichte van andere apps door een competitie-element. Door dit onderdeel wat “segment” wordt genoemd in de app, kun je prestaties van andere appgebruikers vergelijken met die van jezelf. Dit kunnen prestaties zijn van vrienden of topsporters die we bijvoorbeeld uit de Tour de France kennen zoals Chris Froome en Steven Kruijswijk. Daarnaast vergelijkt de app ook je eerdere prestaties met elkaar waardoor je bijvoorbeeld een persoonlijk record kunt neerzetten. Je merkt dat de app inspeelt op de wensen van sporters die vooral op de prestatie gericht zijn. Wanneer de basisfuncties nog niet voldoende zijn kun je ook nog kiezen voor de betaalde variant. Hiermee krijg je nog meer mogelijkheden op het gebied van trainingsschema’s en het vergelijken van prestaties met bijvoorbeeld leeftijdsgenoten.

Download Strava: Google Play | App Store

Ga ook eens sporten met een sportapp!

Tijdens het sporten moet een sportapp je helpen maar vooral niet teveel afleiden. Daarbij is het leuk om na het sporten je prestatie terug te kunnen zien. En wij vinden het belangrijk dat een app makkelijk werkt, zodat je direct aan de slag kunt gaan! Met bovenstaande apps denken wij een mooie selectie te hebben waarbij dit mogelijk is. Alle apps uit onze top 5 zijn kosteloos te downloaden in de App Store en Google Play.

Wel belangrijk om in de gaten te houden is dat bij veel apps je prestaties standaard openbaar te zien zijn. In sommige gevallen kunnen alleen vrienden die je hebt toegevoegd in de app je routes zien. Je persoonlijke informatie als lengte, gewicht en eventuele gezondheidsinformatie (bijv. of je diabetes hebt) zijn wel privé. Let dus altijd even op de privacy-instellingen en pas deze naar eigen voorkeur aan!
Heel veel sportplezier toegewenst!