Met zero-touch enrollment neem je nieuwe toestellen snel in gebruik

Als je overgestapt bent op nieuwe smartphones of tablets, dan wil je deze toestellen natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. Maar ieder toestel handmatig configureren en uitrollen, dat vergt te veel kostbare tijd . Dankzij zero-touch enrollment voor Android™ hoeft dat niet. Hiermee maak je nieuwe toestellen supersnel beschikbaar voor je collega’s. Als Android Enterprise Partner bieden we je hierin volledige ondersteuning.

Wat is zero-touch enrollment?

De naam zegt het al: via zero-touch enrollment voorzie je toestellen van de juiste instellingen, zonder fysieke handelingen. Via een online beheeromgeving rol je deze configuraties uit naar alle toestellen tegelijk. Handig, want je toestellen zijn daardoor direct gebruiksklaar. Je collega’s kunnen hun nieuw toestel meteen gebruiken.

Hoe werkt dat precies?

Om van zero-touch enrollment gebruik te maken, moeten toestellen geregistreerd staan in een Mobile Device Management-omgeving. Wanneer je de toestellen voor het eerst verbindt met wifi, checken de toestellen automatisch of er een configuratie beschikbaar is. Is dat het geval, dan wordt het toestel via de cloud voorzien van deze configuratie.

Versnelde toestel adoptie voor je collega's

Via zero-touch enrollment zijn toestellen direct gebruiksklaar. Collega’s hoeven dus niet zelf nog allerlei handelingen uit te voeren. De smartphones en tablets zijn direct inzetbaar, wat flink bijdraagt aan het gebruiksgemak en de adoptie van de nieuwe toestellen. Dit is uiteindelijk goed voor de productiviteit en continuïteit van de organisatie.

Beschikbaar voor ieder toestel

Zero-touch enrollment is beschikbaar voor alle toestellen met Android 9 en hoger. Zero-touch werkt naadloos samen met verschillende MDM’s, zoals onder andere Microsoft Intune en VMware Workspace One. Daardoor ontstaat een gebruiksvriendelijke totaaloplossing voor de mobiele omgeving. Het beheer en gebruiksklaar maken van toestellen verloopt hiermee vele malen sneller, makkelijker en efficiënter.

Ervaar het gemak van gecertificeerde kennis

Google™ stelt hoge eisen aan organisaties die hun klanten willen ondersteunen met zero-touch enrollment. We steken daarom veel tijd en energie in het up-to-date houden van onze kennis. We zijn er dan ook trots op dat we beschikken over een door Google gecertificeerd team. Daardoor profiteer je van volledige ondersteuning tijdens iedere stap, van advies tot uitrol en support.

Verspil geen kostbare tijd

Wil jij je collega’s ook snel gebruik laten maken van hun nieuwe toestellen? Wij helpen je er graag bij, natuurlijk volledig op maat en met persoonlijke aandacht. Je haalt in één keer de beste oplossing in huis, waardoor je productiviteit hoog blijft en je nog sneller je doelstellingen behaalt. Neem hier contact op voor vragen of meer informatie over onze oplossingen.

Google en Android zijn handelsmerken van Google LLC.