Bespaar kosten en versterk je imago met duurzame ICT

Wist je dat je met het overstappen op moderne ICT-oplossingen je onderneming duurzamer inricht én tegelijkertijd bespaart op operationele kosten? Bovendien werken je collega’s efficiënter en met meer plezier. In dit artikel lichten we toe hoe welke duurzaamheidsvoordelen moderne ICT oplevert voor jouw organisatie, je collega’s en je financiële positie.

Duurzaamheid niet langer een modewoord

Duurzaamheid is om meerdere redenen een relevant thema binnen organisaties. Wettelijk en maatschappelijk groeit de focus op duurzaamheid en er wordt verwacht dat organisaties hierin meebewegen. Met de keuze voor duurzame ICT-oplossingen verlaag je de milieubelasting. Bijvoorbeeld door het inzetten van de cloudwerkplek, waardoor het aantal reisbewegingen vermindert omdat er veel wordt thuisgewerkt.

Wat zijn de voordelen van duurzame ICT?

Duurzaamheid levert op diverse gebieden meerwaarde op. Een greep uit de voordelen:

  • Sterker bedrijfsimago: duurzame ICT is een prima voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit is steeds vaker een pre voor klanten en de jongere generatie medewerkers. Zo draagt duurzaamheid bij aan het bedrijfsimago en de populariteit als nieuwe werkgever.
  • Efficiëntere TCO: moderne ICT-oplossingen verminderen de noodzaak tot vervanging en onderhoud, en zijn energiezuiniger. Hierdoor neemt de levensduur toe en dat zorgt voor een efficiëntere Total Cost of Ownership.
  • Lagere operationele kosten: moderne ICT laat je locatieonafhankelijker werken. Daardoor kun je al snel besparen op je vaste kantoorruimte, en daarmee op het verbruik van energie, verwarming en verlichting. Ook bespaar je op reiskosten zoals kilometervergoedingen en het gebruik van leaseauto’s. Door het wegvallen van woon-werkverkeer verminder je ook nog eens de milieubelasting van je organisatie.

Zo richt je je ICT duurzamer in

Er zijn veel verschillende manieren om duurzaamheid aan te brengen in je ICT. We lichten vijf populaire en effectieve mogelijkheden voor je uit:

Kies voor de cloudwerkplek

Dankzij de cloudwerkplek vervalt woon-werkverkeer, waardoor je je CO2-uitstoot verlaagt en bespaart op reiskosten. Thuis kunnen werken versterkt de werk-privébalans, wat het werkplezier en de productiviteit verbetert. Clouddiensten vermijden eigen investeringen in aanschaf, beheer en onderhoud van server- en storagesystemen. Minder collega’s op kantoor betekent ook dat er minder kantoorruimte nodig is. Daardoor bespaar je op verwarming, verlichting en energieverbruik.

Ga voor een slimme kantoorinrichting

Bij flexibel werken hoort een hybride kantoorinrichting. Zo kun je je vaste werkplekken vervangen door flexplekken. Denk aan plekken waar collega’s hun mobiele device kunnen koppelen aan een groot beeldscherm. Dat vermindert de noodzaak voor kantoorruimte en hardware zoals vaste pc’s en bureautelefoons, waardoor je bespaart op zaken als huur, aanschaf of lease, beheer, stroomverbruik en andere kosten.

Automatiseer onderdelen van je organisatie

Slimme Internet of Things (IoT)-oplossingen maken het mogelijk energie, verlichting en verwarming af te stemmen op de daadwerkelijke bezetting op de werkvloer. Een ander duurzaam voorbeeld van het IoT is het efficiënter kunnen plannen van transportbewegingen, afvalbeheer en aanvullingen van de voorraad. Je bespaart al snel op je operationele kosten en vermindert je ecologische voetafdruk.

Digitaliseer wat je kunt digitaliseren

Digitalisering maakt een einde aan taken die voorheen handmatig verliepen. Hardcopydocumenten en archieven zijn binnen veel organisaties al vervangen door apps en opslag in de cloud. Dat zorgt voor veel meer overzicht en gebruiksgemak. Daarnaast verminder je je papierverbruik, waardoor je ook nog eens bespaart op je printkosten en je milieubewuster te werk gaat.

Neem afscheid van legacy-ICT

Technologie wordt in de regel steeds energiezuiniger en efficiënter. Maak je nog gebruik van wat oudere ICT, dan liggen ook hier mogelijkheden tot duurzamer ondernemen. Vervang deze legacy-ICT door moderne alternatieven, en je gehele ICT-inrichting wordt productiever, gemakkelijker, slimmer en energiezuiniger.

Duurzaam aan de slag met de tailored cloudwerkplek van PHC

Wil jij ook profiteren van de voordelen die duurzame ICT je kan bieden? Kijk dan eens naar onze tailored cloudwerkplek. Met deze toekomstbestendige en flexibele werkplekken ben jij helemaal klaar voor morgen. Je maakt een einde aan grote investeringen vooraf, werkt met de nieuwste tools, vermindert handmatige taken en hebt geen onverwachte onderhoudskosten meer. Dat is nog eens duurzaam.

Meer weten?

Voor al je wensen rondom slimmer en duurzamer werken zijn we jouw sparringpartner. Je profiteert altijd van advies op maat en de beste oplossingen, specifiek voor jouw bedrijf. Wil jij dat ook? Neem dan contact met ons op, via 040 - 211 11 11 of mail ons op info@phc.nl