Continu

Continu verbetert bereikbaarheid en beveiliging met oplossingen van Samsung

Continu BV is intermediair voor specialisten in de bouw en industrie. De organisatie heeft over meer dan 250 mensen in dienst, verspreid over 19 vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Binnen Continu BV wordt veelvuldig gebruikgemaakt van mobiele devices. Om medewerkers optimaal te laten werken voert de organisatie een Choose Your Own Device-beleid. Binnen dit beleid spelen de Samsung Enterprise Editions een belangrijke rol.

Focus op security
“Om goed bereikbaar te zijn voor onze klanten maken onze medewerkers gebruik van mobiele telefoons”, vertelt Fleur Mikkers, HR Business Partner binnen Continu BV. “Deze toestellen mogen ook privé worden gebruikt. Het intensieve zakelijke en privégebruik maakt van security dan ook een belangrijk punt. Enerzijds om zakelijke data veilig te houden, anderzijds omdat we willen voldoen aan de richtlijnen van de AVG.”

Medewerkers kunnen zorgeloos privé gebruikmaken van de toestellen, zonder dat informatiebeveiliging een obstakel vormt.

Scheiding zakelijk en privé
Om de dataveiligheid te kunnen waarborgen wilde de organisatie zakelijke en privégegevens van elkaar scheiden. Voor dit vraagstuk klopte Continu aan bij vaste telecompartner PHC. “Zij adviseerden ons om toestellen te voorzien van een gescheiden zakelijke omgeving. Data in deze omgeving is sterk beveiligd tegen onbevoegd gebruik. Medewerkers kunnen zo zorgeloos privé gebruikmaken van de toestellen, zonder dat dataveiligheid een obstakel vormt.”

Gebruiksvriendelijk beheer
In het geval van mobiele telefonie is het belangrijk dat toestellen op afstand snel en eenvoudig kunnen worden beheerd. “Hiervoor maken we gebruik van de mobile device management-oplossing VMware Workspace One. Met deze oplossing kunnen we de gescheiden werkomgeving op de toestellen inrichten en beheren. Ook stelt het ons in staat data direct te wissen, bijvoorbeeld in het geval van verlies of diefstal. Daardoor kunnen we meer dan ooit de regie over onze dataveiligheid voeren.”

Toestellen zijn snel gebruiksklaar en kunnen meteen worden ingezet.

Eenvoudig beschikbaar stellen van apps
De toestellen worden niet enkel gebruikt voor bereikbaarheid, ze worden ook gebruikt om te werken met diverse zakelijke apps, zoals e-mail. “Het is nu veel makkelijker om die apps en instellingen te pushen, bijvoorbeeld naar toestellen van nieuwe medewerkers. Handig, want daardoor zijn alle toestellen snel gebruiksklaar en kunnen onze medewerkers vlug aan de slag,” aldus Fleur.

Het uitrollen van apps en instellingen naar een groot aantal toestellen op meerdere locaties kan algauw een tijdrovende bezigheid zijn. Dankzij de decentrale uitrol van PHC is dit echter bijzonder snel ingeregeld, vertelt Fleur. “Via de oplossing van Samsung, Knox Mobile Enrollment, kunnen alle toestellen in alle vestigingen op afstand gebruiksklaar worden gemaakt. Wij hebben daar zelf geen omkijken naar en dat bespaart ons veel tijd.”

Optimale samenwerking
Dankzij de jarenlange samenwerking tussen Continu en PHC verliep ook dit traject snel en vlekkeloos, ziet Andy de Bie, Solution Specialist bij PHC. “We hebben Continu BV tijdens iedere fase van het traject volledig kunnen ondersteunen. Naast Knox Mobile Enrollment raadden we aan om Samsungtoestellen als Enterprise Edition af te nemen. Daarmee is Continu onder andere verzekerd van drie jaar lang securityupdates, wat de toestelveiligheid nog eens verder versterkt.”

De samenwerking tussen Continu BV en PHC stop overigens niet bij de uitrol. Andy: “We bieden eerstelijnssupport bij vragen over het gebruik van de toestellen. Nieuwe toestellen registreren we bovendien direct in de beheeromgeving en voorzien we van de herkenbare Continu-huisstijl. Dit zorgt voor de out-of-the-box beleving waardoor nieuwe medewerkers direct aan de slag kunnen. Op deze manier zorgen we ervoor dat Continu BV altijd beschikt over een functionele en veilige mobiele omgeving.”

Ben je ook opzoek naar een oplossing om je toestellen eenvoudig uit te rollen en te beveiligen? Neem dan contact op met PHC voor advies én oplossingen op maat!

Neem contact op