Volgende bluetooth-versie is sneller en reikt verder

Nieuwe versie bluetooth wordt komende week onthuld

De komende week wordt de nieuwste bluetooth-versie onthuld. Bluetooth 5 is sneller, kan een grotere afstand overbruggen en krijgt andere functies.

Bluetooth 5
Bluetooth blijft een veel gebruikte technologie voor het draadloos verbinden van apparaten. Dat zal niet stoppen als smartphones langzaamaan de 3.5mm jack kwijtraken om zo extra millimeters van het toestel te schaven. De recentelijk onthulde Moto Z zal niet het laatste toestel zijn dat het zonder moet doen. Hierdoor zullen er ongetwijfeld meer bluetooth-koptelefoons verkocht worden.

De technologie achter bluetooth is inmiddels aan de vijfde grote vernieuwing toe, want Bluetooth 5 wordt op 16 juni uit de doeken gedaan. Deze nieuwste versie belooft een stuk sneller te zijn en weet ook langere afstanden te overbruggen, zodat de afstand tussen bijvoorbeeld je smartphone en je draadloze speaker nog groter kan zijn zonder kwaliteitsverlies.

Snellere bluetooth
Bluetooth zal in de nieuwe versie maar liefst vier keer sneller zijn vergeleken met Bluetooth 4.2. Door de extra snelheid zou de audiokwaliteit van luisteren via een draadloze verbinding aanzienlijk verbeterd kunnen worden, zodat zelfs muziekluisteraars die enkel de beste kwaliteit willen niets meer te klagen hebben.

Bereik
Het bereik wordt daarnaast verdubbeld, zodat je twee keer zoveel ruimte tussen je smartphone en het verbonden apparaat kunt laten zitten. Ook zal de nieuwe versie van de draadloze verbindingstechnologie meer mogelijkheden bieden voor locatierelevante informatie en navigatie. Hoe dit exact ingevuld gaat worden is nog niet duidelijk. Wel heeft bluetooth-directeur Mark Powell aangegeven dat Bluetooth 5 meer mogelijkheden biedt voor adverteerders. Denk hierbij aan een betere verbinding voor systemen die beacons gebruiken.

 

Door: Androidplanet