Samsung werkt aan eigen mobiele betaaldienst

Samsung zou overwegen om een eigen betalingsdienst te introduceren. De elektronicagigant is naar verluidt in onderhandeling met start-up LoopPay, die zich met dergelijke activiteiten bezighoudt. Het is onduidelijk of al een akkoord is bereikt.

Samsung heeft nog niet op de geruchten gereageerd. Recode claimt echter over meerdere bronnen te beschikken die het verhaal bevestigen. Een van de anonieme bronnen meldt dat het bedrijf al een prototype heeft ontwikkeld. De smartphone-eigenaren zouden aan de hand van hun vingerafdruk worden geïdentificeerd en de dienst zou dan ook enkel beschikbaar worden voor toestellen die zijn uitgerust met een capabele sensor. Onder meer de Galaxy S5 is uitgerust met een vingerafdrukscanner.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil met een mobiel betalingssysteem de concurrentie met Apple aangaan, zo schrijft Recode. Dat bedrijft heeft onlangs de gelijknamige Apple Pay-dienst geïntroduceerd. De technologie van Samsung zou personen met een eigen toestel eveneens de mogelijkheid bieden om in fysieke winkels betalingen met hun smartphone te doen.

De technologie van LoopPay is in staat om met een extern apparaat draadloos gegevens uit te wisselen met betalingsapparatuur in winkels. Het gaat om dezelfde informatie als de gegevens die op de magneetstrip van een pas staan verwerkt. Er hoeft echter geen pinpas of creditcard aan te pas te komen. De technologie zou op veel meer plaatsen functioneren dan Apple Pay of Google Wallet. De integratie van nfc wordt echter niet uitgesloten.

bron: tweakers.net