Samsung introduceert draadloze oordopjes met Galaxy S8

Samsung werkt aan draadloze in-ear koptelefoon

Samsung gaat samen met de Galaxy S8 nieuwe draadloze in-ear-koptelefoons introduceren. Deze oordopjes moeten onder meer met Apples AirPods gaan concurreren.

Draadloze in-ear koptelefoon
Samsung werkt aan een draadloze in-ear-koptelefoon die samen met de Galaxy S8 uitgebracht wordt, zo meldt Sammobile. Deze koptelefoon zou een antwoord zijn op Apples draadloze AirPods. Aangezien Samsung zou overwegen de Galaxy S8 zonder koptelefoonaansluiting uit te brengen, zou een draadloze koptelefoon dit gemis op moeten vangen.

Eerder nam Samsung audiobedrijf Harman al over voor 8 miljard. Het bedrijf achter audiomerken Harman-Kardon en JBL speelt dan ook mogelijk een rol bij de Galaxy S8 speakers. De technologie van dit bedrijf keert mogelijk terug in de nieuwe oordopjes.

Galaxy S8 koptelefoon
Samsung bracht eerder al een draadloze headset uit. De Gear IconX is gericht op sporters en kan naast draadloos muziek afspelen ook je hartslag en sportprestaties registreren. De oordopjes die Samsung nu in ontwikkeling heeft, zouden minder specifiek op fitness gericht zijn, maar puur op het afspelen van muziek.

De iPhone 7 van Apple is de eerste smartphone van het bedrijf die zonder 3,5mm-aansluiting werd uitgebracht. Het bedrijf leverde een adapter mee voor gewone koptelefoons, maar bracht ook een draadloze versie uit van de EarPods. De AirPods zijn dan ook in feite hetzelfde als Apples normale koptelefoons, maar dan draadloos.

Door: Androidplanet.nl