Samsung Galaxy S8 heeft geen 3,5mm-aansluiting aan boord

Galaxy S8 update specificaties

Een nieuw rapport windt er geen doekjes om. De verwachte Samsung Galaxy S8 zou net als zijn concurrent, de iPhone 7, geen 3,5mm-aansluiting meer aan boord hebben. Het lijkt er op dat de toekomst van mobiele muziek in draadloze- of USB-C toepassingen ligt.

Als we een nieuw rapport kunnen geloven dan vinden we straks in de Galaxy S8 geen 3,5mm-aansluiting meer. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker zou zich hiermee aansluiten bij andere fabrikanten zoals Apple en Motorola, die de iPhone 7 en Motorola Moto Z al uitbrachten zonder jack.De verwachte S8 zou wel uitgerust zijn met een USB Type-C aansluiting. Deze zagen we bij de geflopte Note 7 ook al voorbij komen, en gaan we hoogstwaarschijnlijk in het nieuwe vlaggenschip terug zien. De gebruiker zal met het weglaten van de traditionele 3,5mm-aansluiting beperkt worden tot het luisteren van muziek via draadloze oordopjes of met behulp van een verloopstekker via de USB Type-C aansluiting. Op deze manier kunnen traditionele oordopjes nog steeds worden gebruikt.

Note 7
De Note 7 had als eerste toestel van Samsung een USB Type-C poort aan boord. De verwachte Galaxy S8 zou nu op deze trend voortborduren. Volgens het rapport zou het weglaten van de 3,5mm-aansluiting een aantal voordelen met zich meebrengen. Zo helpt deze ontwikkeling de nieuwe Galaxy S8 dun te houden en blijft er meer ruimte beschikbaar voor de batterij. Er komen ook geruchten naar buiten dat we stereo speakers van het merk Harman in de nieuwe Galaxy S8 gaan terugzien.

Galaxy S8 scherm
Geruchten dat het Samsung Galaxy S8 scherm voorkantvullend wordt zoemen al een tijdje rond, maar nu heeft ook persbureau Bloomberg van betrouwbare bronnen vernomen dat het gaat gebeuren. Daarmee lijkt de stap van Samsung steeds waarschijnlijk.

Vrijwel de complete voorkant van de Samsung Galaxy S8 zal uit scherm bestaan, aldus de bronnen. Het toestel beschikt niet langer over een fysieke homeknop, maar over een virtuele homeknop verzonken in de onderkant van het scherm. Het zou Samsungs eerste smartphone zonder fysieke homeknop zijn in jaren.

S8 met Bixby
De verwachte Galaxy S8 wordt het nieuwe paradepaardje van de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant. Na een geflopte Note 7, die letterlijk en figuurlijk in vlammen opging, zet Samsung vol in op zijn nieuwe vlaggenschip. Het toestel zou kunnen worden uitgebracht in twee varianten en zou bovendien zijn uitgerust van een aantal bijzondere functies. Samsung registreerde eerder een merknaam Smart AF, wat zou betekenen dat we een selfiecamera met slimme autofocus in de nieuwe S8 gaan terug zien. Ook komt er een slimme spraakassistent met de naam Bixby in het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Het nieuwe toestel wordt naar verwachting in februari 2017 gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Tot die tijd kun je het nieuws rondom de Galaxy S8 het beste met een korreltje zout nemen.

Door: GSMInfo.nl