LG G4 Officieel: Stijlvolle smartphone met goede accu

Met de lancering van de LG G4 is er weer een nieuw vlaggenschip gepresenteerd en zien we veel herkenbare elementen. Met de LG G4 probeert de fabrikant de high-end markt te bedienen met een toestel dat een luxere uitstraling moet hebben dan zijn voorgangers.

LG G4
Met de LG G4 komt de fabrikant met een herkenbaar toestel, hier vinden we onder andere de knoppen aan de achterzijde, zowel de volumetoetsen als de powerbutton. Wel anders is het uiterlijk van het toestel als we kijken naar de gebruikte materialen. Er is nu keuze uit een speciale leren variant die een andere, unieke uitstraling moet geven aan het geheel en die te verkrijgen is in verschillende kleuren. Daarnaast bevat het toestel ook een zeer lichte kromming, waarmee het een combinatie lijkt tussen zijn voorgangers en de Flex-serie van LG.

Onder de motorkap biedt de LG G4 goede specificaties, deze wordt aangedreven door de Snapdragon 808 in combinatie met 3GB geheugen. Deze processor bevat zes rekenkernen, waarvan twee Cortex A57-kernen en vier Cortex A53-rekenkernen en de Adreno 418-videochip moet voor de graphics zorgen. Het toestel bevat 32GB geheugen en een microSD-kaartslot is aanwezig om dit uit te breiden.

Camera
Ook heeft LG veel aandacht besteed aan de camera, dit 16 megapixel-exemplaar moet met een f/1.8-sensor kwalitatief erg goede foto's maken die ook bij slechte lichtomstandigheden beter moeten zijn. Selfies worden geschoten in een resolutie van 8 megapixels. Ook is er OIS 2.0 beeldstabilisatie in het toestel te vinden en ook de inmiddels bekende Laser Auto Focus vinden we in de LG G4. Er is een volledige manuele modus waarbij instellingen van de camera geheel handmatig zijn in te stellen, waarbij je kunt denken aan sluitertijd, ISO en witbalans, ideaal voor de echte fotografen onder ons. Ook is er een Color Spectrum Sensor (CSS) aanwezig, die de kleuraccuraatheid verbetert. Hiermee worden namelijk RGB-waarden van het licht en infraroodlicht van objecten gemeten en die informatie wordt weer gebruikt om de witbalans van de camera automatisch aan te passen op de LG G4.

5f23d66f1cfe4b938235e324dcfad29d.png

Het toestel draait op Android 5.1 in combinatie met LG UX 4.0, een verbeterde versie van de software. LG claimt dan UX 4.0 'eenvoudiger, intuïtiever en slimmer' is maar er ook meer aandacht is besteed aan de persoonlijke ervaring. LG wil hiermee de software nog toegespitster maken op de gebruiker. Zo kun je de nieuwe galerij-app gebruiken en door duizenden foto's scrollen in een tijdlijn. Met Event Pocket kun je verschillende kalenders samenvoegen en met Smart Notice worden gewoontes van gebruikers geanalyseerd waardoor deze gepersonaliseerde notificaties voorgeschoteld krijgen. Gebruikers krijgen daarnaast 2 jaar 100GB cloudopslag bij Google Drive.

Uiteraard bevat het toestel ondersteuning voor LTE, GPS, Bluetooth 4.1 en NFC. De LG G4 meet 149,1 bij 75,3 mm, is 8,9 millimeter dik, weegt 155 gram en de accu die verwisselbaar is voor de gebruiker heeft een capaciteit van 3000mAh.

Scherm
Het scherm hebben we al gezien bij de voorganger, de LG G3, met een diagonaal van 5,5 inch en een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels, maar biedt een betere kleurweergave, contrast en helderheid. Het display is uitgerust met Advanced In-Cell Touch-technologie, waardoor de LCD en touchsensor gecombineerd zijn tot één laag. Met een ppi (pixel per inch) van 534 zijn individuele pixels niet te onderscheiden. We mogen er dus vanuit gaan dat het scherm op de LG G4 beter zal zijn dan de versie van vorig jaar.

Beschikbaarheid
Het toestel moet vanaf eind mei beschikbaar zijn in Nederland, waarbij de adviesprijs voor de Metallic Grey, Ceramic White en Gold-versie € 649 is. De Leather Brown en Leather Black-varianten moeten € 699 opleveren en hierbij wordt ook een extra metallic backcover meegeleverd.

bron: androidworld.nl