iPhone X en iPhone 8: Dit moet je weten

Na maanden van speculatie heeft Apple gisterenavond de nieuwe iPhone gepresenteerd. Veel geruchten bleken te kloppen, maar toch zijn er een aantal opvallende nieuwigheden te melden. Heb je de livestream gemist? Wij hebben de belangrijkste aankondigingen voor je op een rijtje gezet.

iPhone X

De iPhone X heeft een 5,8 inch Super Retina HD-display dat vrijwel de hele voorkant inneemt. Hierdoor zijn er amper meer schermranden zichtbaar en is er geen thuisknop meer aanwezig. Je kunt de iPhone ontgrendelen door je vinger over het scherm omhoog te vegen. Bovenin het scherm is een inkeping te zien waarin allerlei slimme sensoren zijn verwerkt voor o.a. het ontgrendelen van het toestel door het gebruik van Face ID (gezichtsherkenning). Face ID werkt ook met apps, zoals Snapchat en voor de  nieuwe Apple Animoji, de geanimeerde emoji die meebewegen met je gezicht.
De nieuwe iPhone zijknop is extra groot en krijgt 3 functies: Siri, Wallet/Apple Pay en een SOS-noodoproep. Het opladen kan de iPhone X voortaan draadloos door deze op een inductielader te leggen zoals je ook een Apple Watch oplaadt. De batterijduur wordt verlengd met 2 uur ten opzichte van de iPhone 7. De voor- en achterkant zijn van glas gemaakt en de keuze in kleur is spacegrijs en zilver. Voor opslag is te kiezen uit 64GB en 256GB.

Beschikbaarheid iPhone X

Nederland zit dit jaar bij de eerste groep landen waar de iPhone verkrijgbaar zal zijn. Je kunt de iPhone X nu al bij ons pre-orderen door een mail te sturen naar iPhone@phc.nl. De eerste toestellen zullen vanaf 3 november uitgeleverd gaan worden.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus

De iPhone 8 en de iPhone 8 Plus zijn de opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus en zijn voorzien van nieuwe functies en aanpassing in het design. De iPhone 8 heeft een 4,7 inch Retina HD display en de Plus een 5.5 inch Retina HD display. De toestellen hebben een A11 Bionic-chip met 64 bits architectuur hetzelfde als de iPhone X. Ook is iPhone 8 en 8 plus draadloos op te laden en de batterij zal ongeveer even lang mee gaan als de iPhone 7. De toestellen zullen spat-, water- en stofbestendig zijn. Ook de iPhone 8 en 8 Plus zullen leverbaar worden in 64GB en 256GB opslag. Er is keuze te maken in de kleuren Zilver, Spacegrijs en Goud.

Beschikbaarheid iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Nederland zit bij de eerste groep landen waar de iPhone verkrijgbaar zal zijn. Je kunt de iPhone 8 nu al bij ons pre-orderen door een mail te sturen naar iPhone@phc.nl. De eerste toestellen zullen vanaf 22 september uitgeleverd gaan worden.

iOS 11

Vanaf 19 september is iOS 11 voor iedereen beschikbaar met de iPhone 5s of nieuwer. Ook zal iOS 11 beschikbaar komen op de iPad vanaf de iPad mini 2. Wij hebben de vijf belangrijkste wijzigingen voor je beschreven.
1. Bedieningspaneel: Jij zit aan de knoppen.
In iOS 11 kun je het vernieuwde Bedieningspaneel naar eigen smaak aanpassen voor de dingen die je het vaakst doet. Wil je briljante ideeën meteen kunnen vastleggen? Voeg de Dictafoon-functie toe. Met één tikje de verlichting dimmen? Voeg een functie uit de Woning-app toe. En met 3D Touch open je in het Bedieningspaneel nog veel meer opties.
2. Multitasken op de iPad: Doe nu nog meer tegelijk.
In iOS 11 is multitasken nog makkelijker en intuïtiever. Je kunt rechtstreeks vanuit het Dock een tweede app openen, waarna beide apps actief blijven in Split View en Slide Over. Je kunt de tweede app in Slide Over naar links slepen. En in de vernieuwde App Switcher heb je je favoriete App Spaces zo weer teruggevonden.
3. Siri: Nog natuurlijker. Nog behulpzamer.
In iOS 11 is de meest populaire assistent ter wereld nog behulpzamer. Siri heeft een nieuwe, meer natuurlijke stem en is dankzij een zelflerend systeem en kunstmatige intelligentie uitgesprokener dan ooit. Dus als je wilt dat Siri een bericht verstuurt, een timer instelt of voor dj speelt, hoef je het maar te vragen.
4. Berichten: Sneller op je apps af.
Je berichten opleuken was nog nooit zo makkelijk. Swipe over de gloednieuwe app-lade en deel de emoji’s, stickers en games met je vrienden. Meer lol, minder gedoe.
5. Niet storen: Hou het bij rijden tijdens het rijden.
iPhone voelt nu aan wanneer je achter het stuur zit en zorgt dan dat je niet wordt afgeleid door telefoontjes, berichten en meldingen. Iedereen die jou een bericht stuurt, kun je automatisch laten weten dat je aan het rijden bent.

Apple heeft dus weer zijn best gedaan om nieuwe, innovatieve toestellen te ontwikkelen en mooie nieuwe functies toe te voegen aan het iOS. Het jubileum-toestel, de iPhone X, bevat uiteraard de meeste nieuwigheden en kan zich meten met de top in de smartphonewereld. Maar ook de nieuwe iPhone 8 en 8 Plus zijn echt vernieuwd ten opzichte van hun voorgangers. Zodra wij de toestellen daadwerkelijk in onze handen hebben kunnen we natuurlijk niet wachten om onze eerste bevindingen met jullie te delen!