Apple brengt 2017 alleen 7S en 7S Plus uit

De kalender van Apple in 2017

In 2017 waren de geruchten dat er een nieuwe iPhone 8  gepresenteerd zou worden. Enkel blijkt uit een nieuw rapport dat dit gerucht tegengesproken wordt. In 2017 verwachten de experts dat er twee varianten worden gepresenteerd. De iPhone 7S en de iPhone 2S Plus. 

De geruchten komen niet helemaal uit het niets, want zoals het patroon van de afgelopen jaren laat zien zal er eerst een S en een plus versie verschijnen. Het Amerikaanse bedrijf zou voor komend jaar een speciale editie willen ontwerpen vanwege het 10 jarige bestaan. Een analist van KGI Securities, Ming Chi Kuo, zei afgelopen maand nog dat Apple volgend jaar drie nieuwe toestellen zou presteren.

De iPhone 8 zou volgens andere bronnen worden uitgerust van een OLED-scherm en ook worden gepresenteerd met een compleet nieuw ontwerp. Een nieuw rapport uit Japan spreekt de komst van een iPhone 8 in 2017 nu tegen.

Het rapport, dat gisteren werd gepubliceerd in Japan, zegt dat Apple komend jaar maar twee toestellen gaat uitbrengen. Het zou hierbij gaan om de iPhone 7s en de iPhone 7s Plus. Volgens het rapport zullen deze telefoons worden voorzien van een design dat vrijwel gelijk is aan dat van de iPhone 7. De nieuwe toestellen zouden wel de nieuwe A11 chipset onder de motorkap krijgen. Ook zou Apple een rode kleur voor de iPhone introduceren. Het Amerikaanse bedrijf bracht dit jaar de iPhone 7 in vijf verschillende kleuren uit.

3D cameramodule

Apple en de verwachte iPhone 8 zijn al tijden onderwerp van geruchten. De verwachte iPhone van 2017 zou worden voorzien van OLED-schermen en de leverancier zou de productie van deze panelen hebben opgeschroefd. Ook zou Apple in samenwerking met LG bezig zijn met de ontwikkeling van een 3D-cameramodule. Verder beweren marktanalisten dat Apple na de iPhone 8 geen groei meer zal zien. Apple zou vanwege het grote aantal nieuwsgierige neuzen bewust een eigen gerucht in de wereld kunnen hebben gebracht. Totdat Apple zijn nieuwe modellen presenteert, hebben we dan ook geen zekerheid. Naar verwachting kondigt Apple in september 2017 zijn nieuwe iPhone aan.

Door: phonearena.com