Blackberry ontkent overnamegesprek met Samsung

BlackBerry ontkent dat er gesprekken zijn met Samsung over een overname van de Canadese smartphonefabrikant.
Dat meldt persbureau Bloomberg. Ook Samsung zegt dat er geen sprake is van onderhandelingen.

De ontkenning komt na een bericht van persbureau Reuters. Dat meldde woensdag dat Samsung BlackBerry recent heeft benaderd voor een overname. Reuters baseert zich op documenten die het heeft ingezien en een ingewijde.

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung zou tussen de 13,35 dollar tot 15,49 dollar per aandeel over hebben voor BlackBerry. Dat geeft de onderneming een waarde tussen de 6 miljard en 7,5 miljard dollar (5 miljard tot 6,4 miljard euro). Samsung zou vooral interesse hebben in de patentenportefeuille van het concern.

Potentiële transactie

BlackBerry ''is op de hoogte'' van de berichten. Maar "BlackBerry is niet in gesprek met Samsung met betrekking tot een mogelijk aanbod om BlackBerry te kopen'', liet het bedrijf weten.

Bestuurders van beide bedrijven zouden elkaar vorige week ontmoet hebben om een potentiële transactie te bespreken. Samsung was niet direct bereikbaar voor een toelichting.

Koerswinst

Het aandeel BlackBerry profiteerde flink van het bericht, en zag de grootste koerswinst in meer dan 10 jaar. Het aandeel sloot uiteindelijk bijna 30 procent in de plus op 12,60 dollar bij hoge handelsvolumes.

BlackBerry kondigde in november nog een samenwerking met Samsung aan om de beveiligingssoftware van laatstgenoemde te verbeteren.

Portfolio

In 2012 zou Samsung ook al interesse in een overname van Blackberry hebben gehad, wat het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft ontkend.

Door een overname zou het Zuid-Koreaanse bedrijf toegang hebben tot alle patenten van Blackberry. Het patentportfolio van Blackberry is erg uitgebreid. Daarnaast heeft Blackberry veel zakelijke producten die voor Samsung en zijn beveiligingssoftware Knox interessant kunnen zijn.

bron: nu.nl