BlackBerry brengt BB 10.3.1 uit voor zijn toestellen

BlackBerry brengt versie 10.3.1 uit van zijn mobiele besturingssysteem voor veel van zijn toestellen. De update komt niet alleen naar recente toestellen, maar ook naar de twee jaar oude BlackBerry Z10.

Voor sommige toestellen, zoals de Passport, gaat het om een update van 10.3 naar 10.3.1, maar veel mensen met toestellen die eerder uitkwamen zitten nog op 10.2.1. Voor die gebruikers voegt 10.3.1 onder meer de Amazon App Store toe, de downloadwinkel van Android-apps die BlackBerry vanaf 10.3 standaard is gaan meeleveren, meldt de fabrikant.

Voor de rest brengt 10.3.1 alleen bugfixes en algemene verbeteringen voor onder meer de Passport. BlackBerry brengt de update uit voor alle toestellen die al BB10 draaiden, tot de Z10 van twee jaar geleden aan toe. Het is onbekend hoe lang de Canadese smartphonemaker oudere toestellen zal blijven ondersteunen.

De update komt over-the-air, met een melding in de Hub als de update klaarstaat. Er staan al maanden testversies van 10.3.1 voor diverse toestellen online, maar de fabrikant rolt de update pas vanaf donderdag uit.

 bb10.jpeg

bron: tweakers.net