Apple voegt ondersteuning voor Nederlands toe aan Siri bij iOS-bèta

Apple heeft Siri ondersteuning voor Nederlands gegeven bij de tweede beta van iOS 8.3. Naast Nederlands brengt de update ook ondersteuning voor andere nieuwe talen. Een publieke bèta volgt waarschijnlijk half maart.

Apple heeft maandagavond de tweede bèta van iOS 8.3 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. De versie is voor de beperkte groep over-the-air te downloaden of bij het Developer Center te halen. Met de release voegt Apple ondersteuning voor acht nieuwe talen aan Siri toe: Engels voor India, Deens, Nederlands, Portugees, Thais, Turks, Russisch en Zweeds.

Als een iPhone met iOS 8.3 aan het stopcontact verbonden is en Nederlands als taal gekozen heeft, kan de gebruiker met Siri gaan praten door 'Hé Siri' uit te spreken, mits de gebruiker dit geactiveerd heeft. Twee weken geleden verscheen de eerste bèta van IOS 8.3. De software brengt onder andere ondersteuning voor CarPlay, 300 nieuwe Emoji en ondersteuning voor Googles 2-staps verificatie. Tegelijk met de nieuwe iOS-testversie is Xcode 6.3 bèta 2 met Swift 1.2 verschenen.

Dat Apple aan ondersteuning voor Nederlands bij Siri werkte, kon al opgemaakt worden uit vacatures die Apple eerder publiceerde. De spraak in het Nederlands komt later pas voor een grotere groep gebruikers beschikbaar: in maart wordt de publieke bèta van iOS 8.3 verwacht al gaat het bij die versie mogelijk ook nog om een een beperkte groep van maximaal 100.000 vrijwilligers. In maart moet ook de uiteindelijke versie van 8.2 verschijnen, terwijl 8.4 in de zomer en iOS 9 in de herfst moet komen, claimt 9to5mac.

2000583123.jpeg     2000583122.jpeg   

bron: tweakers.net