Apple Event: Introductie nieuwe iPhones (en meer)

We kijken er al weer weken naar uit: het Apple event. De aankondiging van de nieuwe Apple producten, in de Steve Jobs Arena, wordt traditioneel omgeven door geheimzinnigheid. Tot ongeveer een week van te voren is zelfs de datum nog niet zeker. Maar vandaag was het dan toch echt weer zover: het Apple Event. Wij zijn benieuwd wat Tim Cook en zijn team nu weer bedacht hebben. Lees je mee?

Apple TV+ en Apple Arcade

Inmiddels is voor beide nieuwe abonnementsdiensten van Apple een lanceerdatum bekend. Apple Arcade, het spellenplatform voor iPhone, iPad, desktop en Apple TV, is vanaf 19 september beschikbaar in meer dan 150 landen. En tijdens de lancering zullen er ruim 100 unieke games beschikbaar zijn van o.a. Konami en Capcom. En dat aantal zal alleen maar groeien. Voor €4,99 per maand kan het hele gezin de spellen spelen.

Apple TV+ zal op 1 november beschikbaar komen in ruim 100 landen. Dan zullen de eerste unieke series (Apple Orginals) gelanceerd worden, het aanbod wordt later alleen maar groter. Ook hier bedragen de kosten €4,99 per maand voor het hele gezin, en bij aankoop van nieuw device krijg je een jaar lang Apple TV+ gratis.

iPadOS en nieuwe iPad

Één van de nieuwe devices die vandaag geïntroduceerd wordt is de 7e generatie iPad. Naast dat deze is uitgerust met een groter scherm, de nieuwe iPad heeft een nieuw 10,2 inch retina scherm, komt de iPad met een nieuw OS. Het iPadOS is gebaseerd op iOS maar aangepast voor gebruik op de tablet. In combinatie met de nieuwe hardware, onder andere voorzien van een A10 Fusion chip, zorgt het voor een ultieme beleving. Zo is multitasking nog makkelijker en heeft de Apple Pencil nieuwe functies die het werken met de iPad nog intuïtiever maken.

Apple Watch

Ook de Apple Watch krijgt een nieuwe versie: Series 5. De Watch heeft o.a. nieuwe functies: het Always-On display en een ingebouwd kompas. Zo weet je altijd waar je bent, hoe laat het is en meer, en dat met dezelfde lange batterijduur van 18 uur. De Apple Watch met de Cellular optie zijn voorzien van de mogelijkheid om automatisch net noodnummer te bellen, waar je ook ter wereld bent.

De nieuwe generatie komt wederom in aluminium en roestvrij staal, nieuw zijn de modellen in titanium en keramiek. Dit betekent nieuwe kleuren en gecombineerd met nieuwe bandjes in diverse kleuren en motieven is de nieuwe Apple Watch persoonlijker dan ooit. De nieuwe Watch is verkrijgbaar vanaf 20 september en zal naast de Series 3 verkocht gaan worden (die in prijs verlaagd wordt).

iPhone 11

Opvallend aan de introductie van de iPhone 11 zijn de 6 nieuwe kleuren. Wederom is de iPhone gemaakt van aluminium met glas, dat harder is dan ooit tevoren. Naast het waanzinnige beeld van het liquid retina scherm is het geluid verbeterd, waardoor videos kijken een ware beleving wordt.

iPhone 11 kleuren

De camera is aangepast, naast een 12 megapixel wide camera is er een 12 megapixel ultrawide camera toegevoegd, waarmee je nog meer op één foto kunt zetten. Met extra engines worden je foto’s, ook in Potret modus, nog beter. En fotograferen in het donker levert dankzij de automatische Night Mode voortaan ook perfecte foto’s op. De front camera is verbeterd, voor betere selfies én video’s geschoten met de front camera. En de beide Wide Angle camera’s achterop zorgen voor de mooiste video’s, in één simpele handeling en met Cinematic Video Stabilization zodat filmen vanuit de hand ook scherpe beelden oplevert.

De iPhone 11 is voorzien van een nieuwe A13 Bionic Chip, die onder andere deze prestaties van de camera mogelijk maakt. Het is veruit de snelste CPU en GPU in de industrie, Apple maakt hiermee de afstand naar de concurrenten die ze al hadden met de A12 chip, nog groter. Gamen wordt op de nieuwe iPhone een nog grotere beleving en Face ID werkt sneller dan hiervoor.

De batterijduur in de iPhone 11 is maar liefst een uur langer dan in de iPhone Xr. Uiteraard is de nieuwe iPhone weer water- en stofdicht. En dat tegen een hele scherpe prijs!

iPhone 11 Pro

Het klapstuk van de dag is de eerste iPhone die de benaming Pro krijgt: het betekent dat je al je werk gedaan krijgt met deze nieuwe iPhone. Gemaakt van roestvrij staal met gecoat glas, waardoor hij een matte finish heeft en heerlijk in de hand ligt. De iPhone 11 Pro komt in een 5,8 inch en 6,5 inch (Max) schermgrootte, in vier kleuren waarvan middernachtgroen nieuw is. Het Super Retina XDR display is niet alleen mooi om te zien maar levert ook de beste geluidsbeleving ooit.

iPhone 11

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe A13 Bionic Chip. Deze kan 1 biljoen taken per seconde uitvoeren en is ontzettend zuinig in energieverbruik, zodat de batterijduur niet lijdt onder de prestaties. Sterker nog, de batterij van de Pro gaat 4 uur langer mee dan die van de Xs, en van de Pro Max maar liefst 5 uur langer dan de Xs Max.

De iPhone 11 Pro is voorzien van een pro camerabeleving. De drie camera’s, van telescopisch via wide naar ultrawide leveren een nieuwe beleving in fotografie met je smartphone. In de herfst komt er een software update: Deep Fusion. Door machine learning worden er 9 foto’s geschoten en samengevoegd om één foto met ongekend detail te maken. En video’s maken wordt met de nieuwe iPhone 11 Pro zo makkelijk, dat iedereen perfecte video’s kan schieten! Binnen iOS13 komen editing opties in de foto-app waarmee je makkelijk videobewerking uit kunt voeren.

Pre-order nu!

Bij Apple kun je een pre-order voor  de nieuwe iPhones en Apple Watch plaatsen vanaf komende vrijdag. Bij PHC kan dat vanaf nu! De eerste iPhones en Watches worden op 20 september geleverd.