Android 5.0 Lollipop update voor Galaxy Note 4 is vertraagd

Eerder deze week bereikte ons al het nieuws dat Samsung in Rusland is begonnen met de uitrol van de Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy Note 3, maar opmerkelijk genoeg wachten de in 2014 uitgebrachte Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge nog altijd op de nieuwe update. Volgens een nieuw gerucht is de Android 5.0 update voor de Galaxy Note 4 en Note Edge dan ook vertraagd.
De Android 5.0 update voor de Galaxy Note 4 lijkt inmiddels wel bijna klaar te zijn, want onlangs zagen we al een gelekte handleiding voor Android 5.0, maar een officiële verklaring is nog nooit naar buiten gebracht. Faryaab Sheikh, hoofdredacteur bij SamMobile, liet op Twitter account zijn licht schijnen op de situatie. Volgens Sheikh is de Android 5.0 update voor de Galaxy Note 4 nu in handen van de Oculus VR ontwikkelaars die enkele aanpassingen moeten maken in de kernel van de firmware, zodat de Gear VR straks ook met Lollipop werkt.

Samsung-Gear-VR.pnggalaxynote4-1-e1409755809640-201x300.jpg

De Gear VR van Samsung is een virtual reality headset die gebaseerd is op de populaire Oculus Rift. Voor de Gear VR is echter geen kabel benodigd, want in plaats daarvan klik je de Galaxy Note 4 in de behuizing en wordt het QHD super-AMOLED scherm gebruikt om de virtual reality beelden weer te geven.
In onze ogen is het een vreemde beslissing dat de Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy Note 4 langer op zich laat wachten dan veel oudere toestellen, en daarnaast vragen we ons af hoeveel gebruikers daadwerkelijk in het bezit zijn van de Gear VR. Het zou voor Samsung niet al te lastig moeten te zijn om op een later moment een kleine Gear VR update uit te brengen, hoewel we niet moeten vergeten dat de bezitters van beide producten dan wel moeten opletten bij het installeren van de update.
Wanneer de Android 5.0 update voor de Galaxy Note 4 wordt uitgebracht is nog steeds niet duidelijk, maar wij vermoeden dat dit wel eens in februari kan gaan gebeuren.

bron: techtastic.nl