Joint venture VodafoneZiggo

Als er een markt is waarin veel gebeurt en verandert, is het de telecommarkt wel. De komst van glasvezel, de opkomst van snel mobiel internet, de EU-regulering voor roaming: er zijn vele oorzaken te noemen voor de veranderingen. Aanbieders schieten als paddenstoelen uit de grond maar verdwijnen vaak weer net zo snel,  telecomwinkels verdwijnen meer en meer uit het straatbeeld en bedrijven moeten noodgedwongen stoppen of reorganiseren en er blijven nog maar enkele grote aanbieders over. Naast het sluiten van de The Phone House is de fusie van Vodafone en Ziggo het laatste grote nieuws in telecomland.

Fusie Vodafone en Ziggo

Twee grote spelers op de telecommarkt zijn gefuseerd. Ziggo kennen we als aanbieder van vaste telefonie, internet en tv via de kabel (coax) en is ontstaan na een fusie van UPC en Ziggo enkele jaren geleden. Vodafone is een internationale mobiele provider die binnen Nederland sinds enkele jaren ook abonnementen voor thuis aanbood.

In februari 2016 werd de Nederlandse fusie van Vodafone en Ziggo aangekondigd. Beide bedrijven hebben toen de keuze gemaakt om fiscaal en juridisch als 1 bedrijf op te treden in de Nederlandse markt. In augustus 2016 werd de fusie goedgekeurd onder de voorwaarde dat Vodafone zijn vaste internetdiensten zou afstoten, welke uiteindelijk aan T-Mobile werden verkocht.

Inmiddels is de fusie tussen Vodafone en Ziggo helemaal afgerond. Hiermee is het grootste telecombedrijf van Nederland ontstaan, dat naast KPN als een duopolist zal fungeren in de Nederlandse markt. De nieuwe joint venture die VodafoneZiggo heet heeft 15 miljoen klanten, 10 miljoen voor vaste diensten en 5 miljoen voor mobiel. De joint venture zal met beide afzonderlijke merknamen blijven opereren.

Wat betekent de fusie van Vodafone en Ziggo voor onze klanten?

Wanneer beide partijen hun netwerken volledig geïntegreerd hebben is het mogelijk om de volgende producten te leveren op basis van kabel (coax):

  • One Net Enterprise

One Net Enterprise combineert je vaste breedbandverbinding en vaste en mobiele telefonie met een hosted telefooncentrale. Je bent meteen voorbereid op groei en kunt naadloos overgaan op Unified Communications. DIt allemaal tegen minimale investering: je hoeft niets aan te schaffen of te onderhouden, dat doen wij. Een overzichtelijke totaaloplossing met één aanspreekpunt, één contract en één factuur.

  • One Fixed

One Fixed is makkelijk op te schalen én in te krimpen, zonder extra investeringen. Zo blijft je organisatie flexibel. Je krijgt één factuur voor alle vestigingen en een geavanceerd managementsysteem maakt het gebruik inzichtelijk. En voor bellen naar vaste en mobiele nummers binnen Nederland profiteer je van scherpe tarieven; telefoongesprekken tussen collega’s zijn zelfs gratis.

  • IP VPN

Wanneer voor communicatie tussen je vestigingen veiligheid en betrouwbaarheid boven alles gaan, kies je voor een IP-VPN netwerk. Naar beheer hoef je niet om te kijken: vakkundige netwerkbeheerders van Vodafone houden de kwaliteit van je netwerk continu in de gaten.

Daarnaast is het straks ook mogelijk voor Vodafone Partners om diensten uit het Ziggo portfolio te leveren. Je kunt hierbij denken aan:

  • Multi Wifi

De dienst Multi Wifi is een beheerde WLAN dienst voor Ziggo Internet klanten in MKB markt en bestaat uit minstens één (1) tot maximaal vijf (5) onderling gekoppelde Access Points (AP’s). Je krijgt een beveiligd Wifi netwerk voor eigen gebruik en een gescheiden Wifi netwerk voor je gasten. Uniek aan Multi Wifi is dat daarnaast ook het Ziggo WifiSpots netwerk wordt meegeleverd.

  • Contactcenter diensten

Zodat jij snel op de behoeften van je klanten kunt inspelen, ontwikkelen wij slimme multichannel contact centers. Op aanvraag of op locatie. Zo ben je optimaal bereikbaar plus houd je tevreden klanten. Door de integratie van bellen en een hoogwaardige internetverbinding heb je met een Hosted Call Center niet alleen persoonlijk, maar ook kostenefficiënt klantcontact.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Vodafone en Ziggo deden afzonderlijk al veel als maatschappelijk partner. Dit zullen ze in de toekomst blijven continueren. Of het nu gaat om educatie voor jongeren, een strijd tegen pesten, het opzetten van een communicatienetwerk in een rampgebied; VodafoneZiggo zal gezamenlijk verder gaan op de weg die ze eerder ieder afzonderlijk hebben afgelegd.

Door de fusie is dus het grootste telecombedrijf van Nederland ontstaan. Het grootste voordeel voor jou als klant, zowel consument als zakelijk, is dat je voortaan alle diensten voor zowel vast als mobiel bellen, internet en TV bij één leverancier af kunt nemen en hiermee ook extra voordeel kunt behalen. Tevens is VodafoneZiggo nu een volwaardig concurrent voor KPN op alle vlakken, waarmee in Nederland een duopolie in plaats van monopolie is ontstaan.

Heb je vragen over wat VodafoneZiggo voor jouw bedrijf kan betekenen?  Als Business Partner of the Year 2017 van VodafoneZiggo is PHC ook hiervoor je betrouwbare en kundige partner.