Mogelijk vertraging voor nieuwe high-end smartphones

Het lijkt erop dat we sommige high-end smartphone later dan gepland op de markt zullen zien komen. Althans als we de geruchten mogen geloven. De Snapdragon 810 van Qualcomm zou namelijk problemen hebben waardoor deze vertraagd geleverd kan worden. Smartphones zoals de Sony Xperia Z4, LG G4, Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy Note 5 zouden vermoedelijk van deze processor gebruik gaan maken.

De problemen bij de Snapdragon 810 SoC zou onder andere bestaan uit oververhitting, veroorzaakt door een te hoog voltage. Hierdoor worden de prestaties van de SoC minder omdat de temperatuur eerst zal moeten zakken voordat de belasting van de SoC weer omhoog kan. Er zouden echter ook andere problemen aanwezig zijn waaronder problemen met drivers voor de GPU en de aansturing van het werkgeheugen. Omdat deze problemen slechts geruchten zijn die door bronnen van de Korean Times naar buiten zijn gebracht is niet met zekerheid vast te stellen hoe groot de problemen daadwerkelijk zijn. Ook is niet in te schatten of Qualcomm binnen afzienbare tijd met een oplossing kan komen. Als de problemen snel opgelost worden zou de uiteindelijke vertraging van high-end smartphones ook mee kunnen vallen.

We zullen waarschijnlijk nog enkele maanden moeten wachten totdat de Smartphones met Qualcomm Snapdragon 810 SoC aangekondigd worden. Hierna is er vermoedelijk ook meer te zeggen over de verwachtte verkoopdatum en mogelijke vertraging van deze smartphones.

Bron: hardware.info