Haal alles uit 4G: 10 tips voor bedrijven

Haal alles uit 4G: 10 tips voor bedrijven
Werk letterlijk overal

1. Om productief te zijn hoeft u niet achter een bureau te zitten
Wanneer u regelmatig buiten kantoor bent kunt u profiteren van 4G-dekking door een 4G hotspot op te zetten. Met behulp van de internetverbinding op uw mobiele telefoon kunt u eenvoudig een hotspot creëren voor uw pc, waarmee u overal kunt werken en overal productief kunt zijn. Hiermee kunt u werken in bijvoorbeeld de trein of in een café. U kunt ook probleemloos toegang krijgen tot de pc op uw werk met Remote Desktop Protocol.

2. Doe uw voordeel met mobiele cloud
De tijd dat het nodig was om terug te gaan naar kantoor voor back-ups van mobiele apparaten zijn definitief voorbij. Dankzij 4G kunnen kleine bedrijven automatisch een back-up maken van hun documenten, beelden, instellingen en adresboek waar en wanneer zij dat willen. Daarom worden gratis cloudoplossingen als Google Drive, die onderweg toegang geven tot het werk, steeds populairder.

3. Profiteer van flexibel werken
Een van de grote voordelen van flexibel werken is dat medewerkers productief zijn tijdens hun reistijd, of zelfs helemaal niet hoeven te reizen. Met 4G zijn ze altijd in staat om snel verbinding te maken met hun werk, en kunnen ze zo hun planning optimaliseren. Uit een onderzoek blijkt dat 4G ervoor zorgt dat medewerkers vijf uur per week meer besteden aan werk, en dat meer dan 70% van hen aangaf dat 4G zowel de tevredenheid over hun werk vergrootte als de werk/privé-balans verbeterde.

4. Doe sneller zaken
Ga direct aan de slag op een nieuwe locatie
Snel nieuwe markten betreden is cruciaal voor kleine bedrijven, vooral wanneer ze concurreren met grote organisaties. Toch komt het vaak voor dat zij bijvoorbeeld moeten wachten op een vaste aansluiting voordat zij zaken kunnen gaan doen. Dankzij de mobiele technologie van 4G hoeven bedrijven niet langer over kantoorruimte te beschikken. Ze kunnen hun zaken net zo gemakkelijk doen vanuit een garage, vanuit huis of vanuit een café. Het enige wat ze nodig hebben is een betrouwbare en robuuste mobiele verbinding van goede kwaliteit om te bellen, diensten aan te bieden en bestanden te delen via de cloud.

5. Profiteer van connectiviteit met hoge snelheid
Wanneer uw bedrijf vestigingen heeft in gebieden met een slechte internet-infrastructuur kunt u overstappen naar een aanbieder van mobiel breedband op basis van 4G. Want hoe sneller, beter en betrouwbaarder uw internet en telefonie is, hoe beter u zaken kunt doen. Internet met hoge snelheid is niet alleen essentieel voor internetbedrijven en e-commerce websites, maar het geeft u ook toegang tot informatie waarmee u beter geïnformeerd beslissingen kunt nemen. Succesvolle bedrijven moeten snel beslissingen nemen, en niet alleen omdat de concurrentie die beslissing sneller zou kunnen nemen dan uzelf.

6. Overal face-to-face videoconferencing
Met 4G-dekking kunt u gebruik maken van heldere high-definition videogesprekken, zonder storing of buffering. Met 4G mobiel breedband kunnen medewerkers een vergaderruimte opzetten waar ze zich ook maar bevinden met hun telefoon. Gebruik de HD-camera en de 4G dienst om die call te verbinden met kantoor, waar anderen mee kunnen doen vanuit kantoor of met hun eigen 4G telefoon met een video chat app.

7. 4G maakt samenwerken eenvoudig
Met de Remote Desktop app voor Chrome van Google kunt u eenvoudig toegang krijgen tot iedere pc of Mac vanaf een Android device. Het is niet nodig daar zware desktopsoftware voor te installeren. Hiermee worden de toegangs- en verbindingsmogelijkheden met uw organisatie veel beter.

Bied betere diensten, on demand

8. Reageer sneller op klanten
Dankzij het internet hebben klanten de touwtjes stevig in handen. Met de hogere datasnelheden van 4G kunt u sneller op hen reageren en de interactie aangaan. Medewerkers die gebruik maken van 4G hebben betere toegang tot informatie, en kunnen bestanden snel downloaden. Makelaars kunnen bijvoorbeeld kadasterkaarten downloaden en ze direct met hun klanten bekijken. Ze hoeven dan niet meer te wachten tot ze op kantoor gebruik kunnen maken van een vaste verbinding.

9. Maak uw bedrijf aantrekkelijker voor klanten
Video’s en foto’s verbeten de online zichtbaarheid, en kunnen kleinere bedrijven helpen om het menselijk element in hun organisatie voor het voetlicht te brengen. De razendsnelle uploadsnelheden van 4G betekenen dat bedrijven direct mooie video’s online kunnen zetten op Twitter, Google+, Facebook en YouTube.

Onverminderde security

10. Gebruik 4G in plaats van de Wifi in het café.
Het probleem met onbeveiligde Wifi-netwerken op locaties als luchthavens en cafés is dat de data die u verzendt niet veilig is, en dat uw computer op afstand bekeken kan worden. De verbeterde veiligheidsmaatregelen op het 4G netwerk, zoals authenticatie en identiteitsbescherming, zorgen voor meer veiligheid dan het oude 3G of Wifi. Hiermee kunt u dus onbezorgd zaken doen.

Door: Vodafone.nl